Pompoenen voor dieren

De dierbewoners van DierenPark Amersfoort krijgen een griezelige Halloweenverrassing voorgeschoteld.

“Pompoenen zijn niet alleen een gezonde, maar ook een lekkere traktatie voor veel dieren. En natuurlijk past deze herfstgroente ook helemaal bij de periode van het jaar”, legt Teamleider Dierverzorging Willem Verdonck uit. De leeuwen, stokstaartjes en ringstaartmaki’s vinden de kleurrijke pompoenen verstopt in hun verblijf.

Videocredit; Dierenpark Amersfoort

Ieder diersoort reageert weer anders als zij de pompoenen ontdekken. “Ideale verrijking voor deze dieren, want een gevulde pompoen krijgen zij niet elke dag. De vondst prikkelt hun nieuwsgierigheid en het natuurlijk gedrag van deze diersoorten”, vertelt Willem. “Zo rennen stokstaartjes meteen nieuwsgierig op de griezelgroentes af en ook de ringstaartmaki’s weten direct raad met de oranje lekkernij. Deze dieren vinden hun dagelijkse voedsel of een lekkere traktatie in de uitgeholde pompoenen en peuzelen het met hun soortgenoten op. “De leeuwen zijn voorzichtiger en beslopen de pompoenen om daarna de stukjes rundvlees uit de harde, oranje vrucht op te eten”, vertelt Willem.

“De pompoenen krijgen een tweede leven bij onze dierbewoners. Horecagroothandel en vaste partner Sligro schonk de overgebleven pompoenen aan ons dierenpark, een prachtige manier van recycling dus”, licht Willem toe. Het blijft niet bij alleen deze pompoenverrassingen: de meeste andere dierbewoners vinden de komende dagen ook een Halloweenverrassing in hun verblijf.

“En daar kunnen de bezoekers de komende weken volop van genieten, volop in de kleurrijke herfstsferen van DierenPark Amersfoort.”