Poep-pluizen

In DierenPark Amersfoort leren bezoekers in de meivakantie alles over uitwerpselen.

Het speciale programma is afgelopen weekend van start gegaan. “De eerste dagen verliepen goed. We hebben al veel enthousiaste kinderen een hoop bijgebracht over uitwerpselen”, vertelt educator Carlijn Speksnijder. Poep is voor het dierenpark heel belangrijk, want aan de uitwerpselen kun je als dierverzorger en dierenarts veel aflezen over de gezondheid van het dier. “Maar niet alleen de drollen van de dieren in het park, ook die van je huisdier én jezelf zijn belangrijk. Er zit zoveel informatie in poep, daar willen we graag aandacht aan schenken.”

Kinderen worden uitgedaagd om al hun zintuigen te gebruiken. Bij de entree krijgen de poepexperts in spe een gratis Poep-speurtocht die hen leidt naar de poepprofessor. “Als de kinderen de speurtocht met succes hebben voltooid, krijgen ze een mooie verrassing mee naar huis”, verklapt Carlijn. De kinderen zullen als poepexperts het park verlaten. “In Restaurant de Buitenplaats vind je het Poeplab, waarin de poepprofessor de poepmachine voor je kan laten draaien. Buiten kun je een slinger geven aan de drollendraaier en verbreed je je kennis met schijtfeitjes.” Niets is deze meivakantie te gek: bespeel de scheetorgel, ruik en raad de drol en kom poeppluizen met handschoentjes. 

Foto: Jessie Kamp // www.jessiekamp.com

Poep & ZOO is een jaarlijks terugkerend programma in DierenPark Amersfoort. Sinds 2014 laat het dierenpark kinderen en hun ouders op een speelse manier kennismaken met alle vormen van uitwerpselen. Dit jaar zit er echter een nieuw luchtje aan het thema. Het park werkt dit jaar voor het eerst samen met de Maag Lever Darm Stichting. Carlijn: “Op de laatste dag van het evenement, op zondag 8 mei, worden er kindercolleges gegeven waarin ‘poepdokter’ Marcel Spanier alles uitlegt over de spijsvertering. En hij heeft een belangrijke boodschap: houd je eigen ontlasting ook goed in de gaten.” Bezoekers kunnen tot en met zondag 8 mei alles leren over uitwerpselen tijdens Poep & ZOO in DierenPark Amersfoort.