Plopsaland en plopsa Coo rookvrij

Vanaf 1 april, samen met de opening van het pretparkseizoen, zullen Plopsaland De Panne en Plopsa Coo volledig rookvrij worden, met uitzondering van enkele rookzones die in beide parken duidelijk aangegeven zullen worden.

De federale regering liet reeds eind 2022 weten een rookverbod te willen invoeren op plaatsen waar veel kinderen samenkomen, waaronder ook attractieparken. Het tabaksplan past volledig in de ambitie van de regering om tot een rookvrije generatie te komen.

Fotocredit; Plopsaland De Panne

Waar het rookverbod in attractieparken pas tegen 2025 moet geïmplementeerd worden, heeft Plopsa besloten om nu al mee te gaan in de redenering van de regering en het rookverbod al bij de opening van dit pretparkseizoen te laten ingaan. Concreet zullen er in Plopsaland De Panne vijf rookzones komen en in Plopsa Coo drie. In de buitenzones van de indoorparken wordt ook een rookzone voorzien. “Ik ben blij met de initiatieven van de regering. We moesten toch even de oefening maken om de regels ook effectief afdwingbaar te maken. Het ligt voor ons zeer moeilijk om in het park rond te lopen en mensen op de vingers te tikken.”, aldus parkmanager Wim Wauters. Vandaar komt Plopsa met de oplossing om rookzones te integreren. Dergelijke zones zullen uitdrukkelijk op de parkplannen aangeduid staan, alsook duidelijk aangegeven zijn op de plaats zelf.