Plopsa stelt plannen Plopsaqua Mechelen Zennebad voor

Na het overdonderende succes van Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit, krijgt Stad Mechelen nu ook haar eigen Plopsaqua-waterpark. In dat kader organiseerde de Plopsa Group vandaag een persconferentie in Technopolis om de plannen in detail toe te lichten. Plopsaqua Mechelen Zennebad wordt een investering van 50 miljoen euro. De omgevingsvergunning werd vandaag ingediend.

Naast Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit, plant de Plopsa Group haar derde waterpark in Mechelen. Het nieuwe park, een investering van 50 miljoen euro, zal zich situeren op de site van Technopolis en zal bestaan uit een reusachtig stedelijk gedeelte en een gigantische, recreatieve zone met verschillende zwembaden, glijbanen en waterspeeltuigen.

Credits; Plopsaqua Mechelen

Voor het grote aantal zwem- en watersportclubs wordt Plopsaqua Mechelen Zennebad een nieuwe thuis na het sluiten van het stedelijke zwembad ‘Geerdegemvaart’. Het stedelijke gedeelte, luisterend naar de naam ‘Zennebad’, zal drie baden tellen: een zwembad van 25 meter op 34 meter met meer dan 15 banen en een grote tribune voor de waterpolo, (zwem)scholen en clubs. Een zone met een diepte van 4 meter zorgt voor een stevige professionalisering voor de duikers. Voor de beginnende zwemmers is er een kleiner 25-meterbad en instructiebad voorzien.

De recreatieve zone krijgt een unieke thematisering met Kabouter Plop, Samson en Bumba in de hoofdrol en zal bestaan uit een spectaculaire glijbaantoren met verschillende glijbanen, een golfslagbad met licht- en geluidseffecten, een Wild River, een waterspeeltuin met diverse waterspeeltuigen, een peuterbad, verschillende bubbelbaden en een ruim buitenzwembad met grote ligweide.

Prijs voor Mechelaars

Ook Stad Mechelen draagt bij tot het nieuwe zwemcomplex dat ter vervanging van het huidige zwembad ‘Geerdegemvaart’ komt. Mechelaars krijgen dus meer kwaliteit en meer zwemwater voor vergelijkbare tarieven met het huidige zwembad.

Mobiliteit & groenstructuur

Plopsaqua Mechelen Zennebad wordt volledig in de omgeving geïntegreerd en zal zowel te voet, met de fiets, de bus, de auto en de autocar te bereiken zijn. Gemotoriseerde voertuigen krijgen een aparte inrit voor de veiligheid. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt verbeterd, net zoals de toegangswegen in de ruimere woonomgeving van het zwembad. Voor de bouw van het nieuwe zwemcomplex is een beperkte boskap noodzakelijk, maar het Zennebeemdenbos blijft voor 88% intact. Het deel dat verdwijnt, wordt elders op het grondgebied van Stad Mechelen dubbel gecompenseerd waardoor Mechelen nog groener wordt.