Phantasialand

Op de laatste dag van Winterseizoen besloot ik Phantasialand Wintertraum te bezoeken.


De kerst periode lag al even achter ons maar eens binnen in park was het park nog steeds in winterse sferen.
Wachttijd 5 a 10 minuten wachten voor alle coasters, de Winja’s en VR coaster Crazybatz.

Na Fear en Force bereden te hebben, was de tijd aangebroken om het ijsblok in te beuken bij Crazybats maar wegens een technische storing was deze tijdelijk gesloten. Dan maar de Monorail op om even in Wuzetown te verkennen. Na even in de grote souvenir shop te zijn geweest.
Bij “Maus au chocolat” stapte ik als winnaar uit de attractie.

Er kwam het idee op om de nieuwe “Törtchen & Co” te ontdekken met huisgemaakte lekkernijen in het begin van de Berlijnse allee. Deze is nabij de Carrousel maar deze was nog gesloten en opende pas om 14h. Ze waren nog druk bezig met slagroom spuiten om alles voor te bereiden.
Mijn buikje begon toch al wat te knorren en ik zocht een plaats waar we binnen konden gaan eten.
Trappen omhoog en naar “Unter den Linden”: het zelfbedienings restaurant.
Omwille van een besloten evenement opende deze pas later vandaag. De dame in de hal gaf enkele suggesties. “Uhrwerk” “Cocorico” “Rutmor’s taverne” “Mandshu”; de keuze was snel gemaakt. Op naar Klugheim waar de deur van de taverne openstaat en waar we warm werden ontvangen. ’t Is niet heel groot maar wel erg sfeervol. Ik ben er aangenaam verrast door. Een lekker warme taverne in Middeleeuwe stijl. Met enkele versteende kobolden. “Kalbsschnitzel aus der Riesenpfanne”: een metalen schotel en gietijzeren kommetjes, de sfeer zat direct goed. En het was ook nog eens lekker. Een aanrader.

De wachtijden waren inmiddels erg opgelopen Vb. Taron 60, Crazybats 40, Winjas 40 enz.
De keuze viel op Mystery Castle. Daar kon de professor nog wel wat positieve energie gebruiken om het kwade te bestrijden. Het blijft zo een leuke geweldige shot en drop free fall. De evolutie van de wachttijden was in stijgende lijn: F.L.Y. 70, Taron 90, nagenoeg alle rollercoasters minimum 1h wachten.

Op Colorado Adventure na. Aansluitend Geister Rikscha was zelfs 15min.
In Silverado theater draait de show “Spectaculum Phantastère”: dit was een goede keuze. Live zang en acrobatiek gingen naadloos samen.
Toen we over de brug van Chiapas liepen, zag ik dat ze Chiapas geopend hadden. Erg verrassend met de koude.
In wintergarden namen we ook nog de show mee. Nadien op zoek naar een klein snakkie: een pannenkoek met Nutella was een goed idee. Na wat tollen in Madhous en keuze stress ook nog de Ice show gaan zien. Echt indrukwekkend en leuke humor daar.

Het adrenaline pijl was erg gezakt en de adrenaline moest op pijl gehouden worden F.L.Y. was hier de oplossing voor. En Rookburg moest ook nog aangedaan worden. Wat een immersief gebied is dit toch, telkens onder de indruk bij het betreden van deze themawereld.

De avond viel en eens Rookburg verlaten te hebben en terug Berlijn betreden te hebben waren alle lampjes aan. Het plein zag er zeer sfeervol uit met dwarrelende sneeuw. Een Duitse braadworst werd op gesmikkeld bij 1 van de vele kraampjes. Op regelmatige tijd speelde hier muziek en alle verlichting en de fonteinen maakten er een betoverende avond van. Als afsluiter was er nog “Tiempo de
Fuego”: een show met heel veel vuur en dit was ook het einde van een Wintertaum. Ondanks de drukte heb ik het hier erg naar mijn zin gehad.

Hieronder kan je alle foto’s nog eens bekijken.