PEPPA PIG Theme Park Günzburg, Germany

Merlin Entertainments, een wereldleider op het gebied van entertainmentbestemmingen, hield vandaag de openingsceremonie voor Europa’s eerste PEPPA PIG Park in Günzburg, Duitsland, gelegen naast het populaire LEGOLAND® Deutschland Resort. De gloednieuwe attractie is Europa’s eerste zelfstandige PEPPA PIG Park en bouwt voort op Merlin’s succesvolle relatie met het toonaangevende speelgoed- en spellenbedrijf Hasbro. De lancering van vandaag volgt op de succesvolle opening van het PEPPA PIG-themapark in Florida, VS in 2022, met een derde locatie die later dit jaar wordt geopend in Dallas, Texas in de VS.

Dit is Merlin’s 10e implementatie van de PEPPA PIG-licentie voor de wereldwijde attracties van het bedrijf, waaronder themaparken, PEPPA PIG World of Play-ervaringen en kleinere themawerelden in themaparken zoals Heide Park en Gardaland in Italië.

In het nieuwe PEPPA PIG Park in Duitsland, dat wordt gelanceerd op de 20e verjaardag van het merk PEPPA PIG in 2024, komen de geliefde personages uit de tv-show ook voor het eerst tot leven in LEGO® DUPLO-vorm in een themaparkervaring. brengen de onlangs aangekondigde LEGO DUPLO PEPPA PIG-sets tot leven die iconische scènes en personages uit de animatieserie voor kleuters vieren.

Merlin heeft ongeveer 30 miljoen euro (ongeveer 25 miljoen GBP) geïnvesteerd in de attractie, die bestaat uit vijf volledig toegankelijke attracties, zeven themaspeeltuinen, op maat gemaakte optredens speciaal op maat gemaakt voor de jonge PEPPA PIG-fans en een assortiment aan thema-PEPPA PIG-voedsel. en traktaties. De Merlin-themaparkontwerpers van Merlin’s Magic Making (MMM) hebben het ultieme ‘oinktastische’ avontuur voor gezinnen en kleintjes gecreëerd, met de mogelijkheid om in de rode auto van Daddy Pig te rijden, het iconische gele huis op de groene heuvel te bezoeken en verder te rijden de knuffelige dino van Peppa’s kleine broertje George.

Ter gelegenheid van de onthulling van het nieuwe themapark sloot Scott O’Neil, CEO van Merlin Entertainments, zich aan bij Matt Proulx, Hasbro’s Senior Vice President for Global Experiences, Partnerships and Music, en Manuela Stone, Divisional Director van LEGOLAND Deutschland Resort en Managing Director van het PEPPA PIG Park, tijdens een ceremonie om voorafgaand aan de officiële opening exclusieve inzichten te bieden in het nieuwe 1,6 hectare grote parkterrein. Ook aanwezig waren kleuters uit de regio en hun gezinnen, die als eerste de vijf peuterattracties en zeven themaspeeltuinen mochten ervaren. Het gloednieuwe PEPPA PIG Park in Günzburg begint op 19 mei officieel zijn eerste seizoen met een officiële onthulling.

“”We voelen ons nederig dat we voortdurend de opdracht krijgen om ’s werelds meest gerenommeerde merken tot leven te brengen op entertainmentbestemmingen. Hasbro’s PEPPA PIG en haar liefdevolle familie die naar Günzburg, Duitsland komen, is onze kans om vreugde te brengen, verbindingen te creëren en herinneringen te creëren voor gezinnen met jonge kinderen in heel Europa. We zijn Manuela Stone en haar ongelooflijke team van geheugenmakers, Hasbro, dankbaar voor hun partnerschap, en de passie en het vertrouwen in Merlin dat de kinderen, vrienden en families die dit park tot leven brengen door middel van spel en gelach ons hebben geschonken. Ons plezier met PEPPA PIG en het iconische merk wordt steeds sterker naarmate we nieuwe PEPPA PIG-formules ontwikkelen en openen, van attracties in het stadscentrum zoals PEPPA PIG World of Play tot themaparken zoals het PEPPA PIG Park in Duitsland, Florida en binnenkort te openen locatie in Dallas, Texas.”

SCOTT O’NEIL, CEO, MERLIN ENTERTAINMENTS

“We zijn verheugd om deel uit te maken van de mondiale krachtpatser Merlin Entertainments en waarderen de voortdurende steun en investeringen in de groei en verbetering van ons resort. Het PEPPA PIG Park is een prachtige nieuwe attractie voor onze gasten en de regio Günzburg. Nog maar een paar weken geleden stond ik hier midden op een bouwplaats met een roze bouwhelm op. De teams die betrokken zijn bij de bouw, zowel extern als intern, hebben hard gewerkt zodat we deze prachtige attractie op tijd voor de start van de Pinkstervakantie kunnen openen voor kleuters en hun gezinnen. Bedankt allemaal voor jullie moeite. Hier is een unieke, wondere wereld gecreëerd, waarin het lijkt alsof je rechtstreeks in de populaire serie bent gesprongen.”

MANUELA STONE, DIVISIONEEL DIRECTEUR VAN LEGOLAND DEUTSCHLAND RESORT EN MANAGING DIRECTEUR VAN HET PEPPA PIG PARK GÜNZBURG

De aanwezige kinderen maakten samen met de eregasten Scott O’Neil, Manuela Stone en Matt Proulx hun eerste ritje op de nieuwe achtbaan in de rode auto van Daddy Pig als onderdeel van de openingsceremonie van het nieuwe PEPPA PIG Park in het Beierse Günzburg.

De parkattracties zijn zorgvuldig ontwikkeld om geschikt te zijn voor de leeftijd en specifiek afgestemd op de behoeften van de kleintjes, zodat het hele gezin zich kan verheugen op een verscheidenheid aan ervaringen. Dit omvat de eerste achtbaanrit voor peuters groter dan 95 cm, vergezeld van hun ouders. Mrs. Rabbit’s Diner biedt een ruime keuze aan populaire gerechten, terwijl smakelijke versnaperingen verkrijgbaar zijn bij de milkshakestand.

Gasten kunnen ook genieten van een op maat gemaakte bioscoop, gezinsvriendelijke eetgelegenheden en een podium met geweldige shows en meet & greets met de geliefde personages. Peppa’s ballonvaart brengt zelfs de kleinste bezoekers naar grote hoogten: het hele gezin kan zonder enige hoogtebeperking genieten van een prachtig uitzicht op het PEPPA PIG Park. Zelfs 2-jarigen die minstens 86 cm lang zijn, kunnen op kleurrijke dino’s rijden, en vanaf 95 cm hoog wordt het levendige rondje in Peppa’s iconische rode auto de allereerste achtbaanervaring.

Een belangrijk hoogtepunt voor creatief bouwplezier is de nieuwe LEGO® DUPLO® PEPPA PIG speelzone, de eerste ter wereld. Aan grote bouwtafels met bekende scènes uit de tv-serie kunnen kleine gasten en hun gezinnen Peppa’s avonturen naspelen en hun eigen verhalen vertellen.

Bron/fotocredit: Peppa Pig Theme Park Germany