Peppa Pig komt naar Duitsland.

Het nieuwe Peppa Pig-themapark is gepland naast LEGOLAND® Deutschland, net op tijd voor het 20-jarig jubileum van het merk in 2024

Fotocredit: Merlin Entertainments

Merlin Entertainments, een wereldleider op het gebied van locatiegebaseerd entertainment met meer dan 140+ wereldwijde attracties zoals LEGOLAND®, de London Eye, Madame Tussauds en SEA LIFE-aquaria, kondigt vandaag aan dat er in 2024 een gloednieuw Peppa Pig Park wordt geopend, gelegen in het LEGOLAND ® Deutschland Resort. De gloednieuwe attractie wordt het eerste onafhankelijke Peppa Pig Park in de EU en wordt geopend in Günzburg, Beieren, net op tijd voor de 20e verjaardag van het merk Peppa Pig. De samenwerking bouwt voort op de succesvolle relatie van Merlin met Hasbro, waaronder een nieuw Peppa Pig-themapark dat wordt geopend in North Richland Hills, Texas in de VS, dat deze week officieel van start ging, en het reeds succesvolle Peppa Pig-themapark in Florida.

Het themapark Günzburg, dat direct naast Merlin’s LEGOLAND® Deutschland Resort wordt geopend, zal een kleurrijke mix van attracties bevatten, waaronder meerdere attracties, interactieve attracties, thematische speellandschappen en shows, allemaal gebaseerd op direct herkenbare locaties van het wereldwijd populaire merk. Gezinnen zullen Peppa en haar vrienden ontmoeten terwijl ze snuiven, giechelen en spelen, waardoor dit de ultieme eerste pretparkervaring is voor kleuters.

“Samen als gezin kunnen kinderen en hun ouders het themapark bezoeken en met Peppa eeuwige herinneringen creëren. Analoog aan de Peppa-kinderserie is het park bedacht en ontworpen rond de behoeften en mogelijkheden van kleuters. Met de opening, zo bieden we ook de jonge doelgroep eigen attracties en de mogelijkheid om stap voor stap kennis te maken met de wereld van familiepretparken.”

MANUELA STONE, DIVISIONAL DIRECTEUR LEGOLAND® DEUTSCHLAND

Fotocredit: Merlin Entertainments

“Bij Merlin Entertainments zijn we toegewijd aan het creëren van ervaringen die vreugde brengen, het leren en de verbeelding stimuleren en boeiende, blijvende herinneringen opleveren voor gasten van elke leeftijd en elk niveau. We zijn geïnspireerd om de magie van Peppa Pig naar Günzburg te brengen, wat ons eerste Peppa Pig Park op het vasteland van Europa zal zijn. Het nieuwe themapark, gelegen in het LEGOLAND Deutschland Resort, is perfect voor gezinnen die het populaire resort bezoeken en zal ons amusementsaanbod in heel Duitsland uitbreiden. Dit nieuwe Peppa Pig-themapark bouwt voort op het ongelooflijke succes van het Peppa Pig-themapark in Florida en Peppa Pig World of Play-locaties over de hele wereld, van Texas tot Shanghai. We kijken ernaar uit om onze dynamische samenwerking met Hasbro te blijven vieren door meer kansen te creëren en fenomenale merken zoals Peppa Pig tot leven te brengen via onze attracties.

SCOTT O’NEIL, CEO, MERLIN ENTERTAINMENTS

Merlin Entertainments & Hasbro: wereldleiders in de entertainmentindustrie

Merlin heeft een licentieovereenkomst met de wereldwijde entertainmentleider Hasbro, eigenaar van het merk Peppa Pig, om Peppa Pig-attracties te bouwen en te exploiteren, gericht op de voorschoolse markt, als onderdeel van haar bredere strategie om partnerschappen aan te gaan met enkele van ’s werelds meest populaire merken.

Fotocredit: Merlin Entertainments

Deze week ging ook het tweede Peppa Pig-themapark van Merlin, dat gepland staat om te openen in North Richland Hills, Texas in de VS, officieel van start. Na de opwindende aankondiging gingen zes jonge kinderen, gekleed in veiligheidshelmen van kinderformaat (compleet met Peppa Pig-oren) en veiligheidsvesten, samen met Peppa om met schoppen van kinderformaat in een hoop roze zand te breken. Peppa Pig Theme Park Dallas-Fort Worth, speciaal ontworpen voor kinderen onder de zes jaar, is de ultieme pretparkervaring voor de kleintjes. Het geheel nieuwe themapark zal bij de opening in 2024 meerdere attracties, interactieve attracties, thematische speellandschappen en shows bevatten.