Penguin Trek

SeaWorld Orlando, al erkend als de Coaster-hoofdstad van Orlando met een indrukwekkend aanbod aan bloedstollende attracties, staat op het punt je opnieuw de adem te benemen met zijn geheel nieuwe attractie die in het voorjaar van 2024 verschijnt – ‘Penguin Trek’ – de langverwachte achtste achtbaan om deel uit te maken van het steeds groter wordende attractiesportfolio van het park. Ontworpen als DE ultieme familie-lanceringsachtbaan-ervaring, beschikt “Penguin Trek” over een unieke ritauto in sneeuwscooterstijl, waar rijders, eenmaal aan boord, aan een opwindende reis beginnen door de adembenemende uitgestrektheid van Antarctica terwijl ze deelnemen aan een pinguïnonderzoeksmissie als geen ander.

Met twee opwindende lanceringen en een doolhof van bochten en bochten beweegt deze onvergetelijke achtbaan met snelheden tot 70 km/uur over een baan van 900 meter die zowel binnen als buiten doorkruist. Maar wat deze ervaring echt buitengewoon maakt, is de ongeëvenaarde finale: als de achtbaan tot stilstand komt, bevinden gasten zich niet in een gesimuleerde pinguïnkolonie, maar in het hart van SeaWorld Orlando’s eigen pinguïnhabitat. Een ervaring voor het hele gezin, de rit is geschikt voor berijdershoogtes van 42 inch tot 77 inch. Leden van de Jaarpas 2024 kunnen als eerste voor het publiek rijden en de passen zijn nu te koop.

“We zijn ongelooflijk enthousiast om in het voorjaar van 2024 onze nieuwste toevoeging aan de uitstekende line-up van SeaWorld Orlando te onthullen”, aldus Jon Peterson, president van SeaWorld Orlando. “Deze familie-lanceerachtbaan belichaamt de geest van avontuur en verkenning en biedt een meeslepende reis door de wonderen van Antarctica, terwijl onze missie en toewijding aan onze dierenzorg, onderwijs en onderzoek verder worden verbonden. We weten dat onze gasten klaar waren voor een nieuwe sensatie die de het hele gezin kan ervan genieten, en we zijn verheugd om samen met onze al lang bestaande partners bij B&M de familielanceringservaring opnieuw te definiëren.”

Fotocredit: Seaworld Orlando

Eenmaal aan boord beginnen de rijders aan een onvergetelijke expeditie op deze unieke, meeslepende familie-lanceerachtbaan die hen door de Antarctische wildernis katapulteert met snelheden tot 70 km per uur over een traject van 900 meter. Terwijl ze in de schoenen van onverschrokken onderzoekers stappen, navigeren ze in een unieke sneeuwscooterauto over de ijskoude uitgestrektheid, waarbij ze ternauwernood ontsnappen aan de klauwen van een ijsgrot. Dit gezinsvriendelijke avontuur wordt intenser als ze op een achtbaanbaan in de open lucht terechtkomen, met twee opwindende lanceringen en een doolhof van bochten en bochten. Met een adrenalinestoot navigeren de rijders door deze verraderlijke achtbaan, waarbij ze uit het dreigende gevaar van vallend ijs komen om uiteindelijk de veiligheid van een pinguïnkolonie te bereiken, een reis die de geest van avontuur en ontdekking perfect weerspiegelt. Maar wat deze ervaring echt buitengewoon maakt, is de ongeëvenaarde finale: als de achtbaan tot stilstand komt, bevinden gasten zich niet in een gesimuleerde pinguïnkolonie, maar in het hart van SeaWorld Orlando’s eigen pinguïnhabitat. De opwinding van de rit gaat naadloos over in een hartverwarmende ontmoeting met deze charmante, gevederde inwoners. Deze unieke en meeslepende mix van familie-achtbaansensaties en authentieke diereninteractie biedt het hele gezin de kans om verbinding te maken met de betoverende wereld van deze boeiende pinguïns, waardoor het een uniek avontuur wordt dat voor altijd in hun geheugen gegrift zal blijven .

De technische bekwaamheid en het ontwerp van wereldklasse van deze familieachtbaan worden toegeschreven aan Bolliger & Mabillard, het gerenommeerde ontwerp en de fabrikanten die bekend staan om hun uitmuntendheid in achtbaantechniek. Met al vijf andere opmerkelijke achtbanen in SeaWorld Orlando, waaronder de meest recente thrill ride van het park, “Pipeline: The Surf Coaster”, die in mei 2023 met lovende kritieken werd geopend, staat Penguin Trek klaar om het park te evenaren voor het record van de meeste B&M onderzetters op één locatie.

De toewijding van SeaWorld Orlando om alle gezinsleden diverse sensaties te bieden, blijkt duidelijk uit de unieke binnen- en buitenachtbaanervaring van “Penguin Trek”. Deze nieuwste toevoeging aan de achtbaanfamilie belooft opnieuw een kroonjuweel te worden in een park dat al wordt gevierd vanwege zijn voortreffelijke achtbanen. Hij sluit zich aan bij bekroonde attracties zoals ‘Mako’, vijf jaar op rij verkozen tot #1 Beste Achtbaan door de USA Today 10Best Readers’ Choice poll, en ‘Ice Breaker’, dat de #1 New Attraction-plek veiligstelde in Uit dezelfde peiling blijkt dat “Penguin Trek” klaar is om de erfenis van SeaWorld Orlando voort te zetten, namelijk het verleggen van de grenzen van achtbaaninnovatie voor het hele gezin.