Pairi Daiza

Op maandag 14 augustus trok ik met mijn gezin eens naar Pairi Daiza.
Het was voor ons de eerste keer dat we dit park gingen bezoeken en daarom hadden we er voor geopteerd om met busmaatschappij Verhoeven mee te rijden naar dit park.

We moesten wel vroeg uit de veren maar dankzij onze goede chauffeur kwamen we al tegen 9.50 in Pairi Daiza aan.
Het viel wel ons op dat de weg naar de parking voor onze chauffeur zeer zwaar was want ze hadden alles zeer smal gemaakt. De chauffeur heeft toch fameuze maneuvers moeten maken om ons op de parkeerplek te krijgen.

Na een korte wandeling viel de imposante ingang meteen op met de prachtige fontein en poort met grote klok.

Normaal was op deze dag het park open tot 19.00 maar toen we aan de ticketcontrole kwamen, zagen we dat deze tot 21.00 open was.
Dit betekende wel dat ze een massa volk verwachtten.
Iedereen vertrok naar links richting de panda’s dus wij beslisten om rechts aan te houden richting Cambron Abbey en The Last Frontier.

Cambron Abbey is een gebied dat zicht naast de restanten van de abdij bevindt en dit is ook het gebied waar de vroegere ingang staat.
Je kan hier een overdekt gebied binnengaan waar zich ook een restaurant bevindt en een redelijk grote indoor speeltuin.

The Last Frontier waar we aankwamen was echt heel knap maar dat moet natuurlijk wel want dit is één van de nieuwere gedeeltes met het hotel, Full Moon Lodges en Native Village.

Als je hier komt overnachten dan heb je de keuze om bvb te slapen bij de wolven en beren of je kiest voor de Native Village, dan lopen de hertjes hier vrij rond je huisje.

Je kan natuurlijk ook voor het hotel kiezen en dan heb je misschien wel zicht op de reusachtige Stellerzeeleeuw.

Omstreeks 11.15 kwamen we dan aan Izba, een restaurant dat op de hoek van The Last Frontier ligt maar deze ging pas om 12.00 open.
Dus trokken we maar verder op zoek om iets te gaan eten.
We besloten om verder te gaan naar The Land Of The Cold en The Kingdom Of Ganesha.

Onderweg kwamen we de stelplaats van de treinen tegen en hier stonden wel prachtige exemplaren binnen.

The Land Of The Cold is ook weer zo’n huzarenstuk van overnachtingsplaatsen en dierenverblijven ineen.
We hadden ons voorgenomen om te gaan kijken naar de pinguins maar natuurlijk ook naar de ijsberen waar ze zoveel reclame over maakten.
De pinguins hebben we gezien in hun verblijf en dit was echt prachtig maar de ijsberen; die lieten zich gewoon niet zien.

We hadden het ondergronds gebied wel gevonden waar je ze onderwater kan zien zwemmen maar hier konden we hen niet zien.
We hebben dan maar besloten om verder te gaan in het gebied en toen hebben we aan de kant van de walrussen een glimp gezien van de ijsberen maar dichterbij konden we niet want dat stuk was enkel voor verblijfsgasten.

Dat was voor ons wel een beetje een domper.
Nu weten we wel dat ze van buitenaf ook zichtbaar zijn dus houden we dat in gedachten voor een volgend bezoek aan dit deel van het park.

The Kingdom Of Ganesha was voor ons wel een toppertje want we gingen via een weg naar een hoog platform waar we een prachtig zicht kregen over de olifanten.

Toen we in dit gebied aan het rondwandellen waren, kregen we van familie een bericht dat het zeer druk zou zijn in Pairi Daiza want dat er werd opgeroepen via de radio om niet meer naar het park te komen.

Dat werd ook vanop het platform bevestigd, want hier zag je goed de file richting het park.

Toen we dan terug beneden waren, zagen we een eettentje waar ze frietjes verkochten.
We gingen er eerst voor zorgen dat we plaats hadden om te zitten en dan zou ik het eten gaan halen.
We hadden redelijk snel plek gevonden en ik nam mijn oudste zoon mee om frietjes te gaan halen.
We komen aan de frituur en wat bleek, deze was terug dicht gedaan want ze hadden hun bestelling van de dag niet ontvangen en konden dus niks meer geven.

Dan maar even genieten van het uitzicht van de tempel na het eten van onze sandwiches en dan maar terug verder het park verkennen.
Wij vertrekken terug het park in en zagen dat ineens de frituur terug open was maar er stond nu wel een man of 50 te wachten op eten dus we besloten toch maar voort te gaan en later op de dag iets te eten.

Dan maar langs de prachtige tempel van de Orang-oetan en deze was wel de moeite.
De muren waren helemaal afgewerkt met marmer en ze hadden een grote binnen speelplaats alsook een buiten speelplaats.

The Land Of Origins is het stuk waar de grote gorilla’s zitten en dat in een gebouw van 2 vulkanen waar er één van rookt en die je op verschillende plekken in het park ziet.
Ze zaten allemaal buiten dus een beetje door de drukte heen konden we ze dan toch eindelijk spotten.

The Middle Kingdom is het prachtige Chineese gedeelte met tempel, mooie versieringen enz en natuurlijk de verblijfplaats van de reuze panda’s waar ikzelf voor kwam want deze dieren zie je niet in elke zoo.

Tian Bao, Bao Di, Bao Mei, Hao Hao en Xing Hui verblijven in the Middle Kingdom op twee verschillende locaties verspreid over vier verblijven.
Wijzelf hebben door de enorme drukte er maar 2 kunnen zien en de eerste die we zagen vond het een beetje te druk dus die besloot na even aan het water te zitten om achter een hek te gaan zitten dat je hem niet meer zo goed zag.
De tweede panda genoot op zijn gemak van een etentje binnenin op zijn ligbank.

Na het aquarium te bezoeken vooraan in het park besloten we om de jongens even te laten gaan spelen in de grote speeltuin van het park.
Daar kwamen we net voor de speeltuin een zeer grote frituur tegen waar toch gemakkelijk een 100 man op z’n eten stond te wachten. Dan vertrekken ze met het eten om dan te hopen op een zitplaats maar dat was ijdele hoop dus moesten ze op de grond of rotsblokken enz gaan zitten.

Wij hadden geluk aan de speeltuin want we vonden een zitplaats bij 3 vriendelijke dames uit het Antwerpse bleek erna.
Hier dronken we wat en lieten we de jongens even nog wat spelen.
Na een uurtje trokken we naar De Brasserie omdat we toch weer wat honger kregen.
Hier kregen we te horen dat het enkel tearoom was maar daar zaten we niets mee in dus we kregen een plaats.
We zaten binnen want buiten zat op die moment alles vol maar deze foto zegt al genoeg hoe prachtig en rustig zitten het daar was.

We bestelden om 15.30 ons drinken en eten en om 15.45 kwam eindelijk ons drinken eraan. Mijn bier had al totaal geen schuimkraag meer en de glazen van de frisdrank stonken naar bier.

De zaak zat zowel binnen als buiten volledig vol, maar glazen beter afspoelen en bier met een goede kraag zijn toch essentieel in de horeca.

Rond 16.25 kreeg de verantwoordelijke het in het oog dat er nog geen pannenkoek, Brusselse wafel en ijsje op onze tafel waren aangekomen.
Hij ging horen in de keuken en kwam ons vertellen dat de pannenkoeken op waren, wat wij al vreemd vonden maar çoit geef dan maar 2 Brusselse wafels.

Rond 16.35 kregen we dan eindelijk alles op tafel. Wat blijkt: de wafels waren gewoon diepvrieswafels die zelfs dan nog niet volledig warm waren.

Nadien besloten we dan maar stilaan naar de ingang te gaan want we wilden nog de shops binnen.

Aan de uitgang was er, en dat vind ik wel slim gevonden, een frituur en broodjeszaak zodat je nog iets kon eten voor je de terugreis zou doen naar huis.
Onze oudste had zijn zinnen gezet op een frietje en ik op een cervella.
Ik dacht: daar kunnen ze toch niks verkeerd mee doen hé.
Je voelt me al komen, de frietjes waren goed gebakken maar je had wel drinken nodig om de kilo zout erbij af te drinken en mijn cervella was nog koud middenin.

Mijn mening en tips

Het park is zeker de moeite om te bezoeken en als je met het treintje wil rond rijden, doe dit dan zeker als eerste en niet als laatste want dan sta je gemakkelijk een uur aan te schuiven als het niet langer is.
Het park oogde zeer proper maar sommige dieren kan je niet meer goed zien door de verblijfsaccomodatie zoals bij de ijsberen.

Minpunt is echt wel de horeca, want met zoveel volk zo weinig open en dan zo’n farsen maken da’s voor mij echt not done.

In het gedeelte van de gorilla’s was de enorme drukte zeker voelbaar. Je merkt wel dat iedereen eerst richting de panda’s gaat om dan zijn weg verder te zetten in het park, dus hou je eerst van rust sla dan rechts af na de ingang of ga eerst met de trein rijden.

We komen ooit nog wel eens terug naar dit park en hopen dan met de horeca wel een betere ervaring te hebben.