Pairi Daiza viert zeven weken lang de lente

Vanaf deze zaterdag 1 april begint bij Pairi Daiza het seizoen van eieren en reuzenkonijnen, net als het seizoen van het ontwaken van de natuur.

Bloemen en pasgeborenen wachten op jong en oud in The Enchanted Kingdom of Animals. Er worden ook eierzoektochten georganiseerd waarbij bezoekers heel wat prijzen kunnen winnen.

Fotocredit; Pairi Daiza

Jonge dieren en duizenden bloemen Pasen en de lente zijn belangrijke geboortetijden bij Pairi Daiza Na de gouden takin,
de Lyles vleerhond de giraf, de vele vogels en vissen die begin maart zijn geboren, zal de ooievaar de komende weken veel jongen naar The Enchanted Kingdom of Animals brengen.
Elk jaar worden er tientallen baby’s geboren onder het toeziend oog van het team van de dierentuin. De paasperiode is een mooie gelegenheid om hen te ontmoeten en de andere 7.500 dieren in het park te bewonderen.

Tijdens het paasweekend zullen de dieren genieten van een eierspeurtocht Zoals
gewoonlijk zullen hun verzorgers het voedsel in hun territorium verstoppen een van de vele verrijkingen die zijn opgezet om de nieuwsgierigheid van de dieren te wekken. Maar dit paasweekend wordt het voedsel verstopt in of onder seizoensgebonden voorwerpen zoals eieren.

Fotocredit; Pairi Daiza

Deze mooie tijd van het jaar is ook de tijd waarin de 500.000 blo em bollen die in de herfst doo r de tuiniers van het park zijn geplant, in bloei staan. Narcissen, magnolia’s, tulpen in vele soorten en kleuren. In het voorjaar is het Park een van de grootste bloemrijke gebieden van het land.

Gigantische decoraties, waaronder 26 nieuwigheden

Pasen bij Pairi Daiza staat ook in het teken van monumentale versieringen, waaronder dit jaar 16 eieren van 3 meter hoog, versierd door Belgische tekenaars Deze kunstenaars, zoals Aldomak, Laura Budroni, Joëlle Daniau, Dominique Mague, Co rinne Ministeri, Philippe Berger, Orlando Kintero en Sarah Vestris, hebben zich laten inspireren door de werelden van het park waarin hun eieren zich bevinden Deze prachtige werken, waarvan er vijf nieuw zijn, zijn van zaterdag 1 april tot 21 mei te zien in de 75 hectare grote tuinen.

De traditionele kleurrijke reuzenkonijnen de smeedijzeren figu ren die in deze
periode het park opfleuren, zullen er natuurlijk ook zijn, net als de traditionele
paas eierboom, een prachtige eik, met zijn meer dan 800 kleurrijke eieren.

Dit jaar zullen 21 konijnen van 1 meter hoog in cortenstaal deze vroege lentesfeer
verrijken Deze eenentwintig stukken zijn op maat gemaakt door het plaatselijke bedrijf Quintessence.

Een perfect kader voor een originele paas e ierzoektocht voor bezoekers en bewoners van Pairi Daiza! Van 1 tot 28 april zullen tientallen gekleurde eieren van 60 cm hoog in het park verspreid liggen. De bezo ekers zullen de eieren met een gouden letter moeten vinden om het mysterieuze woord te vormen. Elke dag zijn er chocoladeprijzen van Leonidas te winnen en één deelnem er maakt kans op e en overnachting in het Pairi Daiza Resort.

Pasen en lente bij Pairi Daiza
  • Vanaf deze zaterdag 1 april
  • 500.000 bloembollen in bloei
  • 16 gigantische eieren beschilderd door kunstenaars
  • Veel pasgeborenen
  • Een eierzoektocht voor de dieren tijdens het paasweekend
  • Van 1 april tot 28 april dagelijks een paaseierspeurtocht met prijzen