‘Paaseieren’ voor de stokstaartjes

Pasen staat voor de deur. In DierenPark Amersfoort betekent dit dat de stokstaartjes genieten van ‘paaseieren’. “Het zijn nieuwsgierige dieren die alles willen onderzoeken, dus de stokstaartjes kwamen al snuffelend af op hun vervroegd paasontbijt”, vertelt dierverzorger Hielko van Rijthoven.

Eieren zijn een lekkere traktatie voor de kleine roofdieren. De eieren waren verstopt in het houtwol waar zij ’s ochtends mee werden verrast. “Stokstaartjes eten voornamelijk insecten en kleine prooidieren, maar ze lusten ook graag een eitje”, legt Hielko uit. De nieuwsgierige stokstaartjesfamilie weet dus wel raad met deze lekkernij. Drinken doen deze dieren nauwelijks. Bijna al het vocht halen zij uit hun eten.

De eieren bij de stokstaartjes zijn niet de enige eieren die nu in het park te vinden zijn. Nu het voorjaar aanbreekt, komt het broedseizoen op gang. De Twentse landganzen, vale gieren en pinguïns hebben zelfs al eieren gelegd. “Met Pasen voor de deur krijgen onze dieren de lente in de bol en is het broedseizoen echt begonnen in DierenPark Amersfoort.”

Bron/video/fotocredit: Dierenpark Amersfoort