Oproep aan alle ontdekkingsreizigers!

Opwinding vulde de lucht in de San Diego Zoo vandaag toen een grote menigte zich verzamelde om de nieuwste en meest verwachte opening in de geschiedenis van de non-profitorganisatie voor natuurbehoud te ervaren.

Paul A. Baribault, president en chief executive officer van San Diego Zoo Wildlife Alliance, samen met een groep San Diego Zoo Wildlife Alliance-teamleden, jongeren uit heel San Diego, en Dr. Seuss’ The Lorax, namen deel aan een feestelijke openingsceremonie verwelkomende gast in het nieuwe Denny Sanford Wildlife Explorers Basecamp.

Wildlife Explorers Basecamp is gebouwd op de plek van de voormalige kinderdierentuin en is een ultramoderne ervaring met meerdere ecosystemen van 3,2 hectare die is ontworpen om gasten van alle leeftijden een close-up van de natuur te bieden en frisse, hoogwaardige -technologische interactieve mogelijkheden die empathie voor dieren in het wild voeden en toekomstige verzorgers van de planeet aanmoedigen. In Basecamp zullen bezoekers van de dierentuin een verscheidenheid aan fascinerende soorten bezoeken en zich op een dieper niveau bezighouden door gebruik te maken van volledige zintuiglijke en veelzijdige elementen, waaronder “parallel spel” -mogelijkheden van klimmen en kruipen rond een enorme boomhut tot het verkennen door middel van verbazingwekkende waterspeelelementen ; het ervaren van interactieve touchscreen-games, het gebruik van microscopen om natuurlijke wonderen te onthullen, en gespecialiseerde animatie die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI), dynamische verlichting en geurende omgevingen in de hele kamer.

“Wildlife Explorers Basecamp spreekt tot de ontluikende natuurbeschermer in ons allemaal en laat ons de wonderen van de natuurlijke wereld zien”, zegt Paul A. Baribault, president en chief executive officer van San Diego Zoo Wildlife Alliance. “Door deze poorten zullen miljoenen wereldveranderaars hun reis met de natuur beginnen en de kracht van empathie en mededogen demonstreren wanneer ze zich bij ons aansluiten om bondgenoten te worden voor de natuur”.

Wildlife Explorers Basecamp omvat acht gebouwen en habitats verspreid over vier zones, met dieren in het wild die in deze ecosystemen leven: regenwoud, wilde bossen, moerasweiden en woestijnduinen.

Credits; SanDiego Zoo

De Rainforest-zone is gecentreerd rond het 10.000 vierkante meter grote McKinney Family Spineless Marvels-gebouw, waar gasten ongewervelde dieren kunnen ervaren, waaronder schaaldieren, spinachtigen en insecten, zoals bladsnijdersmieren, spinnen, schorpioenen, wandelende takken en meer. Binnen is er een bestuiverervaring met gigantische, naar bijenwas geurende honingraten en een observatiepaneel dat gasten de kans geeft om de werking van een echte bijenkorf te zien. De geprojecteerde migratie-viaduct-ontmoeting toont verschillende insecten, waaronder migrerende monarchvlinders, sprinkhanen en libellen als onderdeel van een grote weidescène die langs muren buigt en een gewelfd plafond omvat.

Het Wild Woods-gebied biedt gasten de kans om ongewone diersoorten te bezoeken, zoals neusberen en doodshoofdaapjes, die beide inheems zijn in Midden- en Zuid-Amerika. De ruimte is voorzien van de opvallende Prebys Foundation Discovery Bridge en een 6 meter hoge Tree of Dreams – een boomhut ontworpen als een oude eik. Deze dynamische en gedetailleerde natuurspeelboom biedt meerdere toegangspunten voor gasten – van een hangbrug en nettunnel tot een wenteltrap – en een parallelle speelervaring voor de doodshoofdaapjes die in het aangrenzende leefgebied leven. Waterspelen is een ander aandachtspunt van deze zone met bosthema, die een waterval omvat die uitmondt in een zacht kronkelende beek, een opwindend plonspad, onvoorspelbare waterstralen en een blufgebied met een rotsblok dat is gemaakt om verkenning aan te moedigen.

Marsh Meadows wil een gevoel oproepen van het bezoeken van moerasachtige habitats, inclusief moerassen en estuaria. Het pad door dit gebied is ontworpen om het gevoel over te brengen dat gasten het moeras bewonen, samen met kikkers, vissen en andere dieren die daar leven. Het centrale knooppunt van Marsh Meadows is het door Art en Danielle Engel gefinancierde Jake’s Cool Critters-gebouw – een herpetologie- en ichtyologiestructuur van twee verdiepingen met meer dan 7.000 vierkante meter aan meeslepende omgevingen, digitale media, leermogelijkheden en educatieve klaslokalen, gemaakt om ontdekkingsreizigers van alle leeftijden. De dieren in het wild omvatten slangen, amfibieën, krokodillen, schildpadden en hagedissen, waaronder bedreigde Fiji-leguanen.

In het nabijgelegen Rady Ambassadors Headquarters ontmoeten gasten wilde dieren van over de hele planeet, waaronder een tweevingerige luiaard en een stekelvarken met grijpstaart, en komen ze meer te weten over hoe iedereen kan helpen ze in hun oorspronkelijke habitat te behouden.

Ten slotte biedt Desert Dunes, een gebied met een droog woestijnwasthema, leuke mogelijkheden om met keien te spelen voor klimmen, klauteren, hoppen en meer. Reptielensculpturen en rotstekeningen zijn te vinden tussen de rotsen, terwijl koele grotten schaduwrijke gebieden bieden waar gasten de hitte kunnen verslaan, zoals hun tegenhangers in de woestijn, waaronder de fennecvos, de prairiehond en de gravende uil.

Conservering staat voorop bij het ontwerp van Wildlife Explorers Basecamp, aangezien bouwers eraan werkten om overal geavanceerde duurzame materialen op te nemen. Een deel van het Spineless Marvels-gebouw is gemaakt met ethyleentetrafluorethyleen (ETFE) – een op fluor gebaseerd plastic dat is gemaakt om beter bestand te zijn tegen corrosie. Het systeem is 100% recyclebaar en bestaat uit een reeks op maat gemaakte Teflon meerlagige “luchtkussens” – die, wanneer ze gevuld zijn met lucht, zonne-isolatie bieden en tegelijkertijd de behoefte aan kunstmatige verlichting verminderen. Het getalenteerde tuinbouwteam van de dierentuin werkte om meer dan 100 bomen uit de vorige habitat te identificeren om ze te behouden en opnieuw te planten in Basecamp.

Bezoek de Wildlife Explorers Basecamp-webpagina voor meer informatie over Wildlife Explorers Basecamp, de vele functies, de dieren die daar leven en hoe u de San Diego Zoo Wildlife Alliance kunt helpen dieren in het wild te behouden en een wereld op te bouwen waarin alle leven gedijt. Wildlife Explorers Basecamp is inbegrepen bij toegang tot de San Diego Zoo.