Oprichter Europa-Park ontvangt prestigieuze, internationale prijs

Afgelopen weekend nam Roland Mack, oprichter van Europa-Park, als eerste Europeaan én eerste attractieparkeigenaar, de prestigieuze ‘TEA Thea Award’ in ontvangst op het jaarlijkse ‘Thea Awards Gala’ in Californië.

Mack wordt gezien als een van de meest innovatieve en succesvolle pioniers van de internationale attractieparkindustrie. Met de prijs die hij ontving, de ‘Buzz Price Award’, werd hij geëerd voor zijn levenswerk en creatieve topprestatie.

Primeur

Het is voor het eerst dat een parkeigenaar of -exploitant deze prijs wint. De jury bestaat uit ervaren, internationale verhalenvertellers, kunstenaars en technici uit de entertainmentindustrie. Zij kozen voor Roland Mack, omdat de creatieve gemeenschap hem ziet als één van hen. Mack: “Ik ben enorm vereerd. Design, creatie en emotie zijn samen met kwaliteit en innovatie de sleutels tot succes van Europa-Park. Mijn ervaring in bijna 50 jaar: de beste ontwerpers zijn onze gasten. Wij – mijn familie en onze 4.750 medewerkers – luisteren goed naar hen.”

Familiebedrijf

Roland Mack runt een familiebedrijf bij uitstek: samen met zijn vader Franz, zijn vrouw Marianne en broer Jürgen bouwde hij Duitslands grootste attractiepark, Europa-Park, op in Rust (in het Zwarte Woud). Inmiddels draagt hij het bedrijf stap voor stap over aan de volgende generatie. Mack: “Ik draag een bedrijf over dat goed is toegerust voor de toekomst. Dat zijn we niet alleen op het vlak van creativiteit, maar ook op andere gebieden. We houden ons bijvoorbeeld ook nadrukkelijk bezig met het winnen en hergebruik van energie.”

Fotocredit; Europa-Park
Prijzenkast

De nieuwe award krijgt een mooie plek in de toch al goed gevulde prijzenkast. Zo werd het park al 8 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Andere belangrijke prijzen die diverse keren werden gewonnen zijn de Travellers’ Choice Award van Tripadvisor voor ‘het beste park in Europa’ op basis van reviews en de ANWB-award voor ‘het leukste uitje over de grens’.

Innovaties

Dat Europa-Park niet alleen een sociaal betrokken familiebedrijf is, maar ook producent van attracties en achtbanen, lijkt een belangrijke rol te spelen. Nieuwe producten worden steeds als eerste in Europa-Park geplaatst. Hierdoor maken parkbezoekers steeds als eerste kennis met innovaties. Virtual reality werd bijvoorbeeld voor het eerst in Europa-Park toegepast. Eatrenalin is ook zo’n nieuwigheid. In dit ‘restaurant van de toekomst’ gaan alle zintuigen op een culinaire reis.