Opening themagebied “Sweet Valley

Aangekondigd voor 2022 maar uiteindelijk pas dit jaar opengegaan, een paradijs voor de jongsten onder ons op een oppervlakte van 4 hectare, al heeft de oudere jeugd en de jonge ouderen 😉 ook veel voldoening van de mijntrein “Fluff choco chip creek” . Weer een staal van kunde door de Nederlande bouwer “Vekoma” en heel herkenbaar voor wie ook de mijntrein “Colorado Adventure” in Phantasialand (DE) kent. Het begint met een indoor wachtrij die loopt tot aan een lift. Deze lift brengt je diep in de mijn. Vandaar lijkt het of je terug naar de uitgang loopt maar je komt uit bij een trein. Het dolle avontuur begint pas nu. Dat de thematisatie nog niet 100% klaar was, stoorde ons minder. Met 3 lifthills leek er geen eind te komen aan de rit. De snelheid gaat tot 55km/uur en heeft 1200 m parcour. Het is beschikbaar voor passagiers met een hoogte van 120 tot 140 cm met een voogd, en degenen ouder dan 140 cm kunnen er alleen van genieten.

Nacomi Honey Harbour is vlakbij. Dit is weer een achtbaan die een rit biedt met snelheden tot 46 km/u op een baan van 254 meter. Het is een ideale attractie voor wie op zoek is naar iets zachters, maar even spannend. Beschikbaar voor mensen van 100 tot 120 cm lang met voogd, en vanaf 120 cm lang zonder voogd.

Candy Carousel, een klassieke Weense carrousel, doet denken aan traditionele pretparken en is beschikbaar voor de jongste gasten. Crazy Barn daarentegen is niets meer dan een gek huis op een kippenpoot dat ronddraait alsof je danst op het ritme van je favoriete kinderliedje. De schuurachtige structuur zorgt voor spanning met draaien, klimmen en kantelen.

Bumble Boats daarentegen zijn kleine gondels die drijven op een waterrafting, perfect voor liefhebbers van waterattracties. En met Bon Bon Balloon, een ballonnencarrousel, kunnen gasten hoog boven het park zweven. Mini Track’ Tour Ride is een charmante rit door een lollyboerderij in gestileerde tractoren. Candy Critters is een interactieve carrousel die de creativiteit van het park symboliseert. De centrale attractie van de zone is Twis’Tea, een gedraaide carrousel met kopjes, die plezier biedt voor 60 personen tegelijk, ideaal voor gezinnen en vriendengroepen, beschikbaar van 2 tot 13 jaar oud met voogd.

De centrale attractie is het Sweet Valley Town Hall Theatre, een multifunctionele faciliteit die plaats biedt aan 1.000 personen. Het theater combineert entertainment en gastronomische functies en biedt gasten niet alleen artistieke shows, maar ook diners met een artistieke show. Deze was nog niet open tijdens de persvoorstelling.

Energylandia, legt met “Sweet Valley” de lat hoger en creëert een plek waar fantasie en werkelijkheid samenkomen. Attracties zoals het “Crazy Barn-huis”, de “Bumble Boats-gondels” of de “Bon Bon Balloon-balloncarrousel” zijn ontworpen met de allerkleinsten in gedachten en bieden plezier dat is afgestemd op hun behoeften en capaciteiten.

Naast attracties nodigt Sweet Valley je uit voor een culinaire reis, waarbij snoep en snacks worden geserveerd in thematische eetstalletjes. Van ijslolly’s bij Pop Mania tot Italiaans ijs bij Farm Frosties, er is voor ieder wat wils om een ervaring vol magie en vreugde compleet te maken.

Energylandia heeft dit jaar twee unieke evenementen aangekondigd. De Kinder Party vindt plaats op 1 en 2 juni en biedt een weekend vol plezier en vreugde, met veel winacties en optredens van artiesten. De Magic Night & Beach Party staat gepland op 13 juli en 10 augustus – 13 uur lang plezier tot 23.00 uur, waarbij het park verlicht wordt met miljoenen lichtjes en een zomerse sfeer.