Opening Terra Magma

Vandaag was het eindelijk zover.
We mochten het eiland Terra Magma bezoeken.

Vanaf 18.30u werden we aan de poorten van Bobbejaanland verwacht en na de nodige controle zoals onze reispassen enz werden we door de bewoners van het eiland meegenomen naar hun eiland.
De grote vulkaan doemde op en je zag aan de vuurtoren dat de vulkaan toch al vrij actief was want op verschillende plaatsen kwam er rook uit de grond.

Na het verwelkomingswoord van de lokale artiest kwam de burgemeester Tom aan het woord maar deze door zijn vrouw van het podium gehaald.

Nu kwamen Yves en Peggy aan het woord en werden alle bedrijven in de schijnwerpers gezet alsook Tom, de technische directeur van Bobbejaanland.

Om 19.45u deed er zich een ontploffing voor en spuwde de vulkaan voor de eerste keer metershoge vlammen uit.
Dit was het sein om Terra Magma te bezoeken.

Fotocredit; Bobbejaanland

Na een mooi stukje wandelen naast de huisjes van het eiland kwamen we in de gang richting de plaats waar we in de bootjes mochten stappen.

De ritbeleving zelf, daar gaan we niet veel over vertellen omdat we willen dat iedereen deze zelf moet komen ervaren. Maar door de verschillende projecties alsook windblazers krijg je er echt een mooie beleving bij in het park.

Rond 22.00u donderde de vulkaan weer en door weer eens te spuwen liet deze weten dat het genoeg was. En dat we maar eens het eiland moesten verlaten voor dat deze nog meer gevaar ging brengen.

Bedankt Bobbejaanland voor deze prachtige avond die zeer goed georganiseerd was.
Wij komen zeker nog eens terug.