Op 12 augustus wordt Galungan gevierd

Op 11 en 12 augustus treedt Saling Asah, de Belgisch – Balinese – Indonesische muziekgroep, op in Pairi Daiza ter gelegenheid van de feesten Galungan en Kuningan.

Galungan is het belangrijkste feest voor Balinese hindoes. Het feest symboliseert de overwinning van het goede (Dharma) over het kwade (Adharma), en de Balinezen tonen dankbaarheid aan de schepper van het universum (Ida Sang Hyang Widhi) en de geesten van de voorouders.

De groep Saling Asah bestaat uit Vlaamse en Nederlandse muzikanten, die vroeger repeteerden in de Indonesische ambassade in Brussel, maar nu in Moerzeke ( Oost-Vlaanderen), de woonplaats van Wayan Sudiarta, de muzikale leider en ook hoofd van de Balinese Hindu vereniging.

Hij duidt het belang van Pairi Daiza voor hun gemeenschap:

“De grote Balinese tempel werd gebouwd in nauwe samenwerking tussen het park Pairi Daiza en de Balinese Gemeenschap. Het is de grootste, gewijde gebedsruimte van deze soort buiten Bali, daarom zijn onze leden meerdere keren per jaar aanwezig voor onze traditionele feesten, maar ook om deel uit te maken van de avondlijke culterele programmatie van het park. Honderden leden van de Balinese gemeenschap nemen telkens deel aan deze feestdagen.”

We nodigen u graag uit om het culturele programma dat in Vlaanderen nog niet zo bekend is in combinatie met de unieke omgeving te komen ontdekken en beleven. Een buitenkans om de droom en filosofie van het park helemaal te beleven.

Een zomerfestival? Les Estivales!

De zomer is niet alleen het topseizoen voor attracties zoals Pairi Daiza, het is ook het hoogseizoen voor die typische Belgische zomerfestivals, denk maar aan de Gentse Feesten, Beleuvenissen. Elk dorp, elke stad heeft wel een zomerfestival.
Sinds 2016 ontwikkelt Pairi Daiza een reeks optredens die deze festivalcultuur in harmonie brengt met de dieren en parkinrichting. Wanneer de avond over het park valt wordt de magie helemaal compleet.  
Elke ochtend opent het park om 10 uur voor de bezoekers. Vanaf 18 uur programmeert het park op intieme podia muziek, meditatie en performances door muzikanten, zangers, dansers, ruiters (Quentin Vaerman) en paarden, clowns, goochelaars, marjonettentheater, en circusartiesten.

Een pretentieloos aanbod voor het hele gezin en voor diverse interessevelden:

Naast de traditionele Balinese muziek van Saling Asah*, is er nog meer  Wereldmuziek (salsa-initiaties naar de Cubaanse ritmes van Rey Cabrera y sus Amigos), Klassiek (Vlaams kwintet klassiek geschoolde muzikantes Les Mères Sauvages op 18 en 19.08), Jazz, Blues, Folk, Rock ( met onder andere Lenny Kravitz en U2 cover bands) 
(* alle met naam vermelde artiesten willen met plezier de pers in het Nederlands te woord staan.)


De artiesten treden meerdere keren per avond op, zodat iedereen kan genietenvan het entertainmentaanbod en zoveel mogelijk artiesten kan ontdekken.
 

Elke maandagochtend wordt het volledige programma voor het volgende weekend (artiesten en speeltijden) bekendgemaakt op de website en op de Pairi Daiza App.

De Pairi Daiza Membership Card is voordeliger dan menig festivalticket.

De Pairi Daiza Membership Card biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding om vande Estivales en Pairi Daiza doorheen de seizoenen te genieten. De kaart is 365 dagen geldig (met uitzondering van de sluiting in januari) vanaf de datum van het eerste bezoek en biedt voordelen zowel in het park als bij een bezoek aan partnerparken.
 
Members hebben gratis toegang tot alle festiviteiten: 12 zomerfestivals, Balinese feesten, twee Halloween-weken en de sfeerverlichting in de winter, in de lente, met Pasen, …