Ontmoet de vijf pasgeboren poolwolven welpjes

Heugelijk nieuws op het Domein van de Grotten van Han, het Wildpark
verwelkomde onlangs enkele schattige poolwolvenwelpen en een nieuwe roedel
grijze wolven.

Wie dit voorjaar het Domein van de Grotten van Han bezoekt, staat
er dus oog in oog met enkele imposante wolven. Tijdens de exclusieve rondleiding
‘Wolvenverhalen’ kom je alles over deze imposante dieren te weten.

Pasgeboren poolwolvenwelpen

Het is zover! Na enkele dagen spannend afwachten, schonk wolvin Keysa het leven aan vijf schattige welpen. Deze kleine pluizenbolletjes zetten ondertussen hun eerste stappen. Dat doen ze onder het goedkeurende oog van hun ouders én dat van de bezoekers van het Wildpark. Wil je hiervan getuige zijn? Je bewondert de welpen elke dag in het hart van het Wildpark, behalve op 22 mei en op 5, 12 en 19 juni.
Extra leuk: binnenkort worden de welpen gevangen voor hun eerste controle. Dan zal de dierenarts de welpen wegen, hun geslacht bepalen en hen ausculteren, ontwormen en chippen.

Nieuwe roedel grijze wolven

De poolwolvenwelpen zijn niet de enige nieuwe bewoners van het Wildpark. Het Domein van de Grotten van Han kreeg er onlangs een nieuwe roedel grijze wolven bij. Zo ontmoet je Ramses, een mannetje afkomstig uit de zoo van Bern. En maak je kennis met Cléo en Coco,
twee zusjes die overkwamen vanuit het Duitse natuurpark Kellerwald-Edersee. Het trio maakt het goed. Nieuwsgierig en voorzichtig verkennen ze momenteel hun verblijf. Ze gaan speels met elkaar om voelen zich stilaan thuis.
Het Wildpark hoopt dat er binnen de nieuwe roedel een alfakoppel ontstaat dat voor nageslacht kan zorgen. Welke wolvin erin zal slagen om Ramses te verleiden? Dat komen we de volgende weken te weten …

Exclusieve rondleidingen ‘Wolvenverhalen’

Om de wolven in het Wildpark nog beter te kunnen observeren, organiseert het Domein van de Grotten van Han de exclusieve, Franstalige rondleidingen ‘Wolvenverhalen’. Samen met een ranger bekijk je de wolven van dichtbij. Ondertussen krijg je enkele geweldige anekdotes over deze prachtige roofdieren te horen. De rondleidingen vinden plaats op 20 mei en op 3, 10 en 17 juni.
Speciaal voor de kleinste avonturiers paste het Domein van de Grotten van Han de rondleiding aan. Gezinnen met kleine kinderen volgen ‘Wolfjesverhalen’ op 1 en 29 juli en op 19 augustus.

Weekendje weg naar het Domein van de Grotten van Han

Het Domein van de Grotten van Han is meer dan enkel het Wildpark. Zo is er natuurlijk ook de bekende Grot van Han waar je onder leiding van een gids de geheimen van dit geologisch wonder ontdekt. Het klank- en lichtspektakel ‘Origin’ zorgt voor een extra toets aan je bezoek.