Onderzoek wijst uit:

Kinderen willen absoluut niet met Martien Meiland een spookhuis in, wel met Freek Vonk.

Volwassenen gaan het liefst een spookhuis in met Rico Verhoeven.

Nog even en Halloween staat weer voor de deur. Walibi Holland heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1025 respondenten, waaruit blijkt dat Nederlandse volwassenen geen helden zijn als het aankomt op griezelen. 40% van de Nederlanders geeft aan weleens bang te zijn in het donker. Slechts 1 op de 4 Nederlanders vindt het leuk om te griezelen, maar toch gaat iets meer dan de helft (55%) van de Nederlandse volwassenen liever een spookhuis in dan dat zij een ritje in een achtbaan maken. Als we dan een spookhuis betreden, doen we dat het allerliefste met een sterke man. Ruim 75% van de Nederlanders gaf aan het liefst met Rico Verhoeven een spookhuis te betreden.

Een spookhuis bezoeken Martien Meiland slaat de gemiddelde Nederlandse volwassene liever over, zij geven ons het minst veilig gevoel in een angstige situatie. Waar volwassenen zich het liefst verschuilen achter de brede rug van Rico Verhoeven, stappen kinderen (60% van de ondervraagden) het liefst samen met Freek Vonk een spookhuis binnen.

Inmiddels is Halloween een evenement waar we in Nederland niet meer omheen kunnen. Kinderen blijken er zelfs meer van te houden dan hun ouders. Maar liefst 6 op de 10 kinderen vindt het leuk om af en toe te griezelen tegenover 4 op de 10 volwassenen. Uit het onderzoek blijkt verder dat 63% van de ouders hun kinderen tussen de 6 – 12 jaar weleens een programma laat kijken met een hogere kijkwijzer aanduiding dan de leeftijd van het kind.  

Onderzoek:

Dit marktonderzoek is uitgevoerd door Validators onder 1025 respondenten in opdracht van Walibi Holland, initiatiefnemer van Spooky Days.

Praktische informatie Spooky Days:

Dwaal door de griezelzones en sta oog in oog met vampiers, piraten en trollen tijdens Spooky Days, speciaal voor stoere monsters van 6 tot 12 jaar. Openingsdagen: 8, 9 en 15 t/m 30 oktober 2022
Openingstijden: van 10:00 tot 18:00 uur
Consumentenadviesprijs: €36,00 voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar t/m 11 jaar: €29,00
Kinderen tot 12 jaar mogen verkleed naar het park komen.