Olifanten Pairi Daiza “in bad”

De grootste olifantenkudde van Europa nam aan het begin van deze zomer een verfrissende duik samen met een van de snelste atleten op het water.

Dit uitzonderlijke moment op het meer in Pairi Daiza leverde prachtige foto’s op, die we graag met u delen.

Maxime Richard is viervoudig wereldkampioen kajak, en is het gewoon om te trainen op rivieren overal ter wereld. Hij kwam zelf met het idee om in eigen land een paar uitzonderlijke plekken te bezoeken met zijn kajak, om zomerse, Belgische bestemmingen in de kijker te plaatsen.

fotocredit; Antoine Sedran

« De gekste herinnering moet Pairi Daiza geweest zijn, » aldus Maxime. «  Ik had geen idee hoe de olifanten zouden reageren op mijn aanwezigheid. We hebben dit goed voorbereid met de teams in Pairi Daiza, en het is gelukt! Het lijkt wel alsof ze een spel met me spelen, en zich afvragen wie dit nieuwe drijvende dier is dat bij hen op bezoek komt. »

fotocredit; Antoine Sedran

De olifanten die in Pairi Daiza wonen, dalen nog heel de zomer lang elke namiddag af naar het meer, om er te komen zwemmen. Dat is goed voor hun huid en levert bovendien elke dag opnieuw prachtige plaatjes op… zelfs als er geen kajak voorbijglijdt.