Officiële stemlocatie

Inwoners van Arnhem kunnen donderdag 6 juni 2024 hun stem voor de Europese Parlementsverkiezingen van 09.00 tot 18.00 uur uitbrengen op een officiële stemlocatie in Burgers’ Zoo. Na het aanvragen van een kiezerspas in de gemeente die de stempas heeft uitgegeven, kunnen ook mensen uit andere gemeentes in het Arnhemse dierenpark stemmen. Burgemeester Marcouch brengt zijn stem uit op deze bijzondere locatie onder toezicht van de zwartvoetpinguïns.

Burgemeester Marcouch stemt in Burgers’ Zoo

Burgemeester Marcouch brengt om 10.00 uur zijn stem uit in het Arnhemse dierenpark. De Arnhemse burgervader hoopt met zijn initiatief zoveel mogelijk stemgerechtigde inwoners van Nederland te stimuleren om ook hun stem uit te brengen voor de Europese Parlementsverkiezingen. Na het uitbrengen van zijn stem zet burgemeester Marcouch samen met een dierverzorger een jonge pinguïn in het buitenverblijf uit, die is geslaagd voor zijn voercursus achter de schermen.

Een niet alledaagse Arnhemse stemlocatie Burgers’ Zoo heeft de officiële stemlocatie ingericht in het prieeltje dat grenst aan het verblijf van de zwartvoetpinguïns, vlakbij de hoofdingang van het Arnhemse dierenpark. Stemgerechtigden hoeven uiteraard geen entreekaartje voor het dierenpark te kopen om hun stem uit te brengen en ontvangen aan de kassa’s een gratis parkeerkaart/uitrijkaart. Voor gasten die juist wel het dierenpark willen bezoeken, heeft Burgers’ Zoo de toegangscontrole tijdelijk verplaatst tot vlak na de stemlocatie.

Bron/fotocredit: Burgers’ Zoo