Oekraïense redt vleermuizen in geteisterd vaderland

In haar door oorlog verscheurde vaderland zet de Oekraïense natuurbeschermster Alona Prylutska alles op alles om vleermuizen te redden in stedelijke gebieden.

De Zuid-Afrikaan Pieter van Wyk beschermt op succesvolle wijze zeldzame vetplanten in de Richterveld-regio van zijn land en de Chileen Tomás Rivas Fuenzalida behoedt zeldzame roofvogelsoorten voor uitsterven. Vrijdag 21 april 2023 ontvangen zij in Koninklijke Burgers’ Zoo de felbegeerde Future For Nature Award 2023 en een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. 

Stichting Future For Nature

Future For Nature ondersteunt jaarlijks drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers met de Future For Nature Award en een bedrag van 50.000 euro per winnaar. Koninklijke Burgers’ Zoo is medeoprichter en één van de hoofdsponsors van Stichting Future For Nature. De stichting heeft sinds 2008 al 48 succesvolle natuurbeschermers over de hele wereld een Award toegekend die met passie én resultaat werken aan hun project, onder wie de Nederlanders Wietse van der Werf, Tjalle Boorsma, Els van Lavieren en Maggie Muurmans. 

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2023 voor de zestiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon en Frans Lanting. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Alle informatie over de drie winnaars en hun succesvolle natuurbehoudsprojecten is te vinden op https://www.futurefornature.org