Octopus ontmaskert ; Kim-Lian is de mol

De afgelopen weken heeft octopus Ferry uit SEA LIFE zijn ogen uitgekeken. Recht tegenover zijn aquarium kon hij genieten van de zoektocht naar de bedrieger in het programma “Wie is de Mol?” op een groot scherm.

Aanstaande donderdag zal hij onderwater voorspellen wie van de overgebleven finalisten de mol is. Ferry is niet de eerste octopus die dit soort gebeurtenissen voorspelt. Octopus Paul uit Oberhausen voorspelde in 2010 keer op keer de juiste uitslagen van het WK Voetbal. Heeft Ferry net zoveel talent als zijn Duitse voorganger?

Na het succes van de Netflix-documentaire “My Octopus Teacher” weten we dat de octopus minstens net zo intelligent is als een hond. Hij is heel goed in staat om menselijk gedrag te herkennen en hierop te anticiperen.

“Omdat Ferry heel erg slim is, heeft hij ook extra uitdagingen nodig”, aldus Aquarist Sander. “Normaal krijgt hij een bal of een pion met eten om mee te spelen. Hij gaat dan ook zelf kijken hoe hij het eten eruit kan krijgen. Nu leek het ons leuk om hem op een andere manier te prikkelen”. Tijdens de uitzendingen bleek Ferry geboeid door de bewegende beelden.

“We zijn erg benieuwd of hij deze uitslag goed kan voorspellen”.

Donderdag krijgt Ferry de keuze uit drie lunchboxjes, gevuld met zijn favoriete eten: mosseltjes. Op deze lunchboxjes staan de namen van de finalisten. Eén van hen is natuurlijk de mol! Maar wie zal dat zijn? Dat zal Ferry laten zien door met zijn tentakels vol zuignappen de lunchbox met de naam van de mol als eerste te openen!