Ocean Bricks

Dierliefhebbers en hobbyfotografen kunnen van zaterdag 23 april tot en met zondag 19 juni 2022 op een wandeltocht door het dierenpark tientallen fotogenieke oceaandieren spotten, opgebouwd uit 1,3 miljoen steentjes in totaal.

Enkele blikvangers zijn een omvangrijke orka met jong (4,1 meter lang, 223.259 steentjes), een duivelsrog (3,2 meter lang, 76.209 steentjes) en een met het oog op de Mangrove speciaal voor Burgers’ Zoo ontworpen Caribische zeekoe (2,9 meter lang, 168.477 steentjes). 

Credits; Koninklijke Burgers’ Zoo
Fascinerende oceaandieren vormen een paradijs voor fotografen

Burgers’ Zoo laat de bezoeker op een wandeltocht door het hele dierenpark kennismaken met oceaanbewoners als orka’s, hamerhaaien, makreelhaaien, reuzenpijlstaartinktvissen, Steller zeeleeuwen, Hawaïaanse monniksrobben, zeilvissen, soepschildpadden, murenes, dolfijnen, bruinvissen, Caribische zeekoeien, duivelsroggen en zwartvoetpinguïns. Elk dierfiguur is uit tienduizenden tot honderdduizenden steentjes opgebouwd en wegen elk honderden tot zelfs duizenden kilo’s. Aan de Caribische zeekoe van 662 kilo is in totaal bijvoorbeeld 320 uur gebouwd en aan de orka met jong van 1115 kilo is in totaal maar liefst 550 uur gewerkt. 

Credits; Koninklijke Burgers’ Zoo
Online fotowedstrijd

Het is niet alleen een sport voor jong en oud om alle dierfiguren te spotten, maar ook nodigen de beelden uit om originele foto’s en creatieve selfies te maken. Bezoekers die hun mooiste foto’s van Ocean Bricks online op hun eigen social media delen (Instagram, Facebook en Twitter) en Burgers’ Zoo taggen, maken kans op één van de drie prijzen die het Arnhemse dierenpark beschikbaar stelt. Burgers’ Zoo maakt de winnaars maandag 20 juni 2022 bekend op de social media van het Arnhemse dierenpark. 

Credits; Koninklijke Burgers’ Zoo
Praktische informatie voor de agenda

Burgers’ Zoo organiseert het evenement Ocean Bricks van zaterdag 23 april tot en met zondag 19 juni 2022, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Gasten spotten tientallen oceaandieren op een route door het hele park. Het evenement in inbegrepen bij de normale entreeprijs en is voor abonnementhouders gratis te bezoeken. Meer informatie op burgerszoo.nl/oceanbricks