Nog meer Hollywood entertainment

Nieuwe stuntshow, verdere magieshow, S.A.M. als nieuw walking character, 25e verjaardag van het Halloween Horror Festival en vele filmische evenementen staan op het opnameschema.

Fotocredit; Movie Park Germany

There is no business like show business! Daarom rollen de Movie Park Studios de rode loper uit voor nog meer entertainment en blockbustersfeer in het seizoen 2023! Met de nieuwe stuntshow “Operation Red Carpet” brengt Duitslands grootste film- en pretpark de Hollywood-actie nog dichterbij en brengt het de bezoekers van Studio 6 rechtstreeks naar Los Angeles. Ook in Studio 7 gaat deze zomer het doek weer op: Na het grote succes van vorig jaar keert de gerenommeerde illusionist Christian Farla terug voor een nieuwe grote magieshow. In het najaar staat ook een bijzonder griezelig verjaardagsfeest op het filmprogramma: Met de 25e verjaardag van het Halloween Horror Festival viert Movie Park Germany een belangrijke mijlpaal en brengt de Horrorwood Studios tot leven met nieuwe verrassingen.
“En actie!” is niet alleen het motto in de attracties en shows, maar ook in de straten van het park: met de lopende filmflap “S.A.M.” presenteert Movie Park een nieuw walking character dat zich verder als Movie Park Studios-figuur vestigt. Movie Park Germany opent zijn poorten weer op 24 maart 2023.

“We willen onze identiteit als Hollywood in Duitsland nog meer op de voorgrond plaatsen. Daarom richten we ons specifiek op entertainment en evenementen die Movie Park als filmpark verder onder de aandacht brengen”, zegt directeur Thorsten Backhaus. “Ook zetten we dit seizoen onze kwaliteitsstrategie voort en richten we ons op de behoeften van onze gasten om een nog gezinsvriendelijkere totaalervaring te creëren.”

Met de nieuwe stuntshow “Operation Red Carpet” zet Movie Park opnieuw een fundament voor het thema Hollywood en film. Tijdens de spectaculaire show kunnen de gasten zich niet alleen verheugen op een nieuwe set, maar ook op een nieuwe verhaallijn die zich direct in Los Angeles afspeelt: Niet alleen worden de filmsterren bij de prijsuitreiking van de “Golden S.A.M.” geëerd, maar ook een snelle achtervolgingsscène op de rode loper maakt deel uit van het draaiboek. Met authentieke Amerikaanse decors, de grootste quarterpipe van Duitsland, spectaculaire auto- en motorstunts, rond 25 grote en kleine special effecten, een grote LED-muur en bijpassende mediacontent en een nieuwe soundtrack wordt een actiebelevenis voor het hele gezin gecreëerd. De sprekende filmklep S.A.M., waaraan de nieuwe stuntshow zijn naam ontleent en die de gasten al kennen van de “Movie Park Studio Tour” of Halloween, zal ook zijn opwachting maken in de stuntshow, niet alleen als gouden trofee…

De Movie Park Studios krijgen versterking op de set! Vanaf dit seizoen kunnen ouders, kinderen en pretparkfans S.A.M. als walking character in het park ontmoeten die beschikbaar is voor meet & greets. Gedurende de hele dag zal S.A.M. verschillende keren wachten in het gebied van de “Movie Park Studio Tour”, de nieuwe stuntshow “Operation Red Carpet” en op Hollywood Boulevard om met bezoekers op de foto te gaan. S.A.M. zal zich ook in de toekomstige projecten van het park blijven presenteren als een Movie Park Studios personage en een centrale rol spelen naast Hollywood look-alikes zoals Marilyn Monroe.

Fotocredit; Movie Park Germany

Vorig seizoen bracht Movie Park de magie terug naar Studio 7 met de grote magieshow “Sherlock Holmes – A Game of Mystery”. In het seizoen 2023 keert de bekroonde illusionist Christian Farla voor acht weken terug en kruipt hij vanaf 22 juni opnieuw in de huid van ’s werelds beroemdste detective, die de gasten kennen van tv en literatuur. Met een vernieuwde verhaallijn en enkele nieuwe illusies zal hij samen met zijn team en de Show Girls of Magic de bezoekers opnieuw in de ban houden.

Ook het “Old West” themagebied van Movie Park krijgt in 2023 een kleine thematische update: de looping suspended coaster “MP Xpress” wordt omgetoverd tot “Iron Claw”. Met de herinrichting wil Movie Park Germany het Western-gebied en opnieuw de Movie Park Studios als headliner van het park thematisch en visueel verder verenigen. Zo zal er nieuwe, door IMAscore gecomponeerde muziek te horen zijn in de Italo-Westerse stijl. De werkzaamheden zullen in de loop van het voorjaar worden afgerond.

In het kader van de kwaliteitsstrategie is tijdens de winterstop ook rekening gehouden met beschaduwing. Vanaf het seizoen 2023 zullen meer dan 30 platanen worden geplaatst in bijzonder druk bezochte zones. Movie Park heeft gekozen voor natuurlijke schaduw in de wachtzones van onder meer “Backyardigans: Mission To Mars” en “Splat-O-Sphere”, alsook bij het restaurant “Snacks & Drinks” in Nickland en op het Federation Plaza tussen het Photo Point en de shop. Bovendien werd een schaduwconcept geïmplementeerd voor de wachtzones van “Zuma’s Zoomers”, “Ghost Chasers” en “Crazy Surfer” om de gasten te beschermen tegen de zonnestralen. Movie Park investeert ook in meer parasols en zitplaatsen.

Tijdens de winterstop zijn twee sanitaire voorzieningen volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht en thematisch aangepast aan de respectievelijke themagebieden. De voorzieningen achter Hollywood Boulevard en voor de Van Helsing’s Club hebben nieuwe tegels, een frisse verflaag en een volledig nieuwe sanitaire installatie gekregen. Om middelen te besparen op de set zullen de vernieuwde sanitaire voorzieningen ook worden uitgerust met waterloze urinoirs. Het is de bedoeling om in de toekomst ook andere faciliteiten in het park geleidelijk te renoveren.

De thema’s energie-efficiëntie en duurzaamheid blijven een belangrijke rol spelen in Hollywood in Germany. Zo werd onder meer al een volledig nieuwe lichttechniek geïnstalleerd in de Van Helsing’s Club en in de Warsteiner Saloon en werden de oude theaterspots vervangen door een nieuwe, zuinigere LED-versie. Hierdoor bespaart Movie Park meer dan 94% energie in vergelijking met de vorige infrastructuur.
Op cateringgebied blijft Movie Park Germany zich richten op nog meer duurzaamheid. In Hollywood in Duitsland wordt in de toekomst volledig afgezien van wegwerpbekers en worden in plaats daarvan herbruikbare statiegeldbekers verstrekt.

Niet alleen in het duurzaamheidssegment worden nieuwe richtlijnen doorgevoerd. Winkelen voor alle VIP’s en gasten is tevens een belangrijke prioriteit: De voormalige Red Carpet Store wordt omgebouwd tot een originele Amerikaanse Toy Store en hernoemd tot “The Toymaker”. Het interieur, dat gebaseerd is op een oude kermiscarrousel, en oversized speelgoedfiguren wachten de bezoekers op. Deze nieuwe winkel is speciaal gericht op de jongere gasten van Movie Park. Voor alle grote en kleine filmfans is ook de voormalige “Camelot Store” omgetoverd tot een magische plek voor tovenaarsleerlingen en draagt voortaan de naam “Witches and Wizards”.

Zelfs digitale blockbuster hebben een sequeel nodig: daarom vindt het al voor 2022 aangekondigde digitale wachttijden- en parkplannenproject nu zijn weg naar de Movie Park Studios en helpt gasten hun tijd op de Hollywood-set beter te plannen.
Bij twaalf geselecteerde attracties zullen de actuele wachttijden worden weergegeven. Daarnaast zullen in totaal zeven 55″ LCD-schermen in het park worden geplaatst om gasten te voorzien van nuttige informatie tijdens hun bezoek aan het park.

Honden kunnen binnenkort weer Hollywood-lucht inademen: het Doghouse at Movie Park viert zijn comeback! In het seizoen 2023 biedt het park weer een service voor alle gasten die hun hond tijdens hun verblijf in het park direct ter plaatse willen onderbrengen. Hiervoor is Movie Park Germany een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde merk “DOGSTYLER®”. Het nieuw ontworpen Doghouse zal worden uitgerust met 20 DOGSTYLER® hondenbedden in de series “Series 55” en “Luxury Cappuccino”. De eerste 100 gasten krijgen een welkomstgeschenk in de vorm van DOGSTYLER© goodiebags. De onderneming uit Soest is een gespecialiseerde producent en franchisegever van op maat gemaakte hondenaccessoires en rekent hondenbedden, transportsystemen voor honden van eigen makelij alsmede riemen, tuigen en halsbanden tot haar assortiment. Inmiddels zijn er 17 winkels in Duitsland en Oostenrijk.

Ook staat er dit jaar in Hollywood in Germany een aantal filmwaardige evenementen op het programma. Het begint op 1 april met de handtekeningensessie van de Duitse stemacteurs van SpongeBob SquarePants, Patrick Star en Mr Krabs in de Nick Shop, waar fans van de Nickelodeon-serie de populaire stemmen live kunnen ontmoeten. Geheel nieuw dit jaar is Camera Day, waarvoor alle film- en pretparkfans zich vooraf kunnen aanmelden en op een sluitingsdag volledig gebruik kunnen maken van de coulissen van Movie Park, exclusief voor foto- en video-opnamen. De Cheerleading Championships zullen tijdens het Pinksterweekend weer voor veel actie zorgen en Cosplay Day en de US Car Show brengen filmisch Amerikaans entertainment naar het park.

Een hoogtepunt aan het einde is de herfst, want Movie Park sluit het seizoen 2023 af met een groot verjaardagsfeest! Het Halloween Horror Festival bestaat dit seizoen 25 jaar! Passend bij het grote jubileum zijn er in totaal 25 evenementendagen gepland tussen 30 september en 12 november 2023. Ook al geeft het projectteam nog geen grote geheimen prijs en is het stil als in een graf, één ding is in ieder geval zeker: achter de schermen werkt het creatieve team al aan talrijke, huiveringwekkende vernieuwingen en updates van het populaire evenement.

Fotocredit; Movie Park Germany

“25 jaar Halloween Horror Festival is een belangrijke mijlpaal voor ons en waar we erg trots op zijn,” zegt Halloween-projectmanager Manuel Prossotowicz. “De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd het Halloween-evenement voortdurend te ontwikkelen en te laten groeien. Natuurlijk hebben we voor deze speciale verjaardag een aantal nieuwe ideeën voor onze gasten bedacht. Horrorwood Studios kan alvast een cliffhanger plaatsen: Halloweenfans kunnen zich verheugen op minstens één nieuw, groot horrorhuis voor de grote verjaardag.”

Op verzoek van de bezoekers past Movie Park Germany ook de openingstijden op de zondagen van de evenementendagen aan: Op zondag vindt het Halloween-evenement plaats van 17.00 tot 21.00 uur. Op alle andere evenementendagen vindt Halloween zoals gebruikelijk plaats van 18.00 tot 22.00 uur.