Nieuwe shuttledienst verbindt camping met Rulantica

Op de Europa-Park-camping kijk je vanuit je tent, caravan of camper direct op de achtbanen van Duitslands grootste attractiepark.

Na een ontbijtje in je eigen onderkomen of in het campingrestaurant is het dan een paar minuutjes lopen naar de ingang van het attractiepark. Een nieuwe gratis shuttle maakt het bezoek aan het tweede park, Waterwereld Rulantica, een stuk eenvoudiger.

Gegarandeerde staanplaatsen

Voor Europa-Park-bezoekers die graag avontuurlijk overnachten in de eigen tent, caravan of camper beschikt de camping over 300 staanplaatsen. Met het online reserveringssysteem is iedere gast vooraf verzekerd zijn van een eigen gemarkeerde plek. Op de bonnefooi aankomen is niet meer aan te bevelen.

Op de site kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Sinds kort is een in- en uitchecktijd van toepassing. Eerder kon men op ieder moment van de dag het terrein oprijden, maar om meer rust te creƫren is deze regeling ingevoerd. Voor aankomst en vertrek buiten deze tijden is een apart terrein ingericht.

Voordelen bij ticketreservering

Bij reservering van een staplek kan men ook meteen de tickets voor het attractiepark en/of waterpark Rulantica reserveren. Daarmee is men altijd verzekerd van de meeste gunstige prijs. Voor Europa-Park, dat een maximaal aantal bezoekers per dag toelaat, heeft men dan ook ticket-garantie. Voor Rulantica heeft dit als voordeel dat men de tickets eerder kan kopen dan via de ticketshop. Daar gaan ze pas 3 maanden voor de bezoekdatum in verkoop.

Shuttle naar Rulantica

Het attractiepark ligt op wandelafstand, maar Waterwereld Rulantica bevindt zich 3 kilometer verder. Natuurlijk kan men met de eigen auto er naar toe en parkeer je gratis op het parkeerterrein, maar er is nu een nieuwe mogelijkheid: de Rust-bus. Deze rijdt dagelijks elke 30 minuten van 8.00 tot 20.00 uur door de gemeente Rust. De route met in totaal tien haltes verbindt het dorp, de themahotels en de camping met Rulantica en stelt gasten en bezoekers in staat zich op ongecompliceerde wijze door het dorp en het resort te bewegen. Het gebruik van de shuttle is gratis voor alle bezoekers van de Europa-Park-accommodaties en houders van de Rust-gastenkaart.

Uitgebreide faciliteiten

De Europa-Park-camping ligt op vijf wandelminuten van de ingang van Europa-Park. Het terrein beschikt over stroomaansluitingen (230V/5kWh), afwasruimtes en een waterinname- en loosstation. Evenals het warme water in de moderne sanitairgebouwen en wifi is het gebruik van deze faciliteiten helemaal gratis. Honden zijn toegestaan op de camping. Voor ontbijt is er een kiosk waar broodjes verkocht worden of men neemt deel aan het ontbijtbuffet in het campingrestaurant.

Alle informatie is ook terug te vinden op de website die compleet in het Nederlands beschikbaar is. Bovendien is het terug te lezen in de nieuwe Nederlandstalige brochure welke aan te vragen is via www.europapark.de/aanvraag.