Nieuwe duikshow gaat van start

’t Plezantste land pakte dit weekend voor het eerst uit met ‘The Lost Gold’. De nieuwe duikshow is een unieke gebeurtenis voor Bobbejaanland: het is de eerste duikshow die het park organiseert. Bovendien maakt de setting de nieuwigheid extra bijzonder: de volledige show – inclusief tribune – werd op de iconische vijver gebouwd. 

Een spetterende duikshow voor alle leeftijden

In ‘The Lost Gold’ probeert avonturier Skizzo de iconische schat van Mystery Bay te bergen. Dat gebeurt met de nodige horten en stoten – waardoor ‘The Lost Gold’ niet alleen een spannend, maar ook een humoristisch waterspektakel is. 

Een team van professionele duikers voert indrukwekkende sprongen uit, waaronder een adembenemende duik vanaf een platform op 25 meter hoogte. Doordat de tribune zich ook op het water bevindt, zitten de bezoekers midden in de actie. 

Een technisch hoogstandje op het water 

“De afgelopen weken is keihard gewerkt om ‘The Lost Gold’ te realiseren”, vertelt Commercieel & Creatief Directeur Peggy Verelst. “Het is de eerste keer dat we in Bobbejaanland een duikshow organiseren. Het bouwen van een drijvend theater op het water was een technische uitdaging, maar het resultaat is op zijn minst ‘impressionant’ te noemen.”

 

Op de centrale vijver drijft nu een gigantisch schip van 12 meter breed en 9 meter hoog. Op het decor is een duiktoren voorzien waarvan de duikers vanop duizelingwekkende hoogte in het water springen. Op de drijvende pontons werd een tribune gebouwd waar 500 bezoekers kunnen plaatsnemen. 

“De show is gloednieuw en volledig op maat van Bobbejaanland gemaakt”, vervolgt Verelst. “Het scenario werd geschreven door Kobe Van Herwegen en de muziek werd speciaal voor ons gecomponeerd. Show en entertainment zit in het DNA van Bobbejaanland. Ik ben ongelofelijk fier ben op het resultaat en op het team dat dit mogelijk heeft gemaakt.” 

Praktische informatie 

De nieuwe duikshow ‘The Lost Gold’ vindt van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september plaats, met meerdere voorstellingen per dag. Bezoekers krijgen toegang tot het drijvend theater via de showingang in Adventure Valley. Op de tribunes is plaats voor 500 personen. 

De show is gratis toegankelijk voor Bobbejaanland-bezoekers en is geschikt voor alle leeftijden. 

Bron/fotocredit: Bobbejaanland