Nieuwe bewoonster

Sea Life Scheveningen is al een tijdje op zoek naar een nieuwe date voor otter Max.

Na lang zoeken is er een geschikte partner gevonden. Het vrouwtje mag nu eerst even wennen aan haar nieuwe thuis. Maandag is het tijd om het hele verblijf te verkennen en otter Max van dichtbij te ontmoeten. Sea Life is alleen nog op zoek naar de naam voor de nieuwe otter. Er zijn drie namen waaruit het publiek mag kiezen: Maya, Kuma of Sawa. Stemmen kan via de socialemediakanalen van Sea Life.

Jaren waren otter Max en het vrouwtje Skittle een bekend paar in Sea Life Scheveningen. Toen Skittle afgelopen jaar kwam te overlijden was duidelijk te zien dat Max zijn maatje miste. De verzorgers hebben het gedrag goed in de gaten gehouden en zijn op zoek gegaan naar een nieuwe partner voor Max. Of de liefde weer zal opbloeien, is nog de vraag. Max heeft straks in ieder geval weer een maatje om mee te spelen. Maandag komen ze voor het eerst bij elkaar in het verblijf. Dan zal blijken of de vlam overslaat. 

Fotocredit; Sealife Scheveningen

Tot nu toe kunnen de otters nog niet echt bij elkaar komen. Ze hebben eerst om de beurt in het buitenverblijf gezeten. Zo konden ze wennen aan elkaars geur en zagen de verzorgers hoe ze daarop reageerden. Toen dat goed bleek te gaan, maakten de verzorgers met gaas een afscheiding in het verblijf. De otters konden zo samen buiten zijn en elkaar voor het eerst zien, maar nog niet echt bij elkaar komen. Gelukkig blijkt ook dit goed te gaan. Daarom hebben de verzorgers er alle vertrouwen in dat, als maandag de afscheiding weggaat, de twee otters dikke maatjes zullen worden. 

Max en het nieuwe vrouwtje zijn Aziatische kleinklauwotters. In het wild komen ze voor in onder andere India en China. Ze zitten graag bij en in het water. Het zijn de kleinste otters ter wereld en worden ongeveer 55 cm lang. Dat is zonder de staart van c.a. 30 cm mee te tellen. Van veraf kun je de otters vaak al horen. Ze communiceren namelijk met zeker twaalf verschillende geluiden en dat hoor je vooral als ze willen eten. 

Fotocredit; Sealife Scheveningen

Ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen. Tijdens een wandeling langs ruim 45 aquaria ontmoet u bekende vissen als de kabeljauw en het zeepaardje, maar ook roggen en zeesterren! In Amazonia waant u zich in het tropisch regenwoud, u ziet de prachtige bewoners van de rivier de Amazone, waaronder de “gevaarlijke” piranha’s. Ervaar hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeën wanneer u door de onderwatertunnel loopt omringd door 180.000 liter water…inclusief zeeschildpad en prachtige koralen! Buiten ontmoet u ook nog de otters en de pinguïns.