Nieuw zomerevenement

De zomervakantie in DierenPark Amersfoort is spetterend van start gegaan met een overvloed aan waterpret voor kinderen. “Elke dag bezoeken duizenden bezoekers het park, steken kinderen een hoop op van het leven in en rondom het water en beleven zij een heleboel waterpret”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Wij krijgen veel leuke reacties en zien blije gezichten. Daar doen we het natuurlijk voor.”

Videocredit; Dierenpark Amersfoort

De bekende watertocht, het pootjebaden in de Bosbeek en de twee speelfonteinen keren deze zomer terug. Afgelopen jaar werd er voor het eerst aandacht geschonken aan het waterthema. “Dit jaar breiden wij het evenement uit met nog meer wateractiviteiten”, vertelt Hylke. “Jonge bezoekers komen erachter waarom water belangrijk is voor planten, dieren en mensen.” Het dierenpark krijgt leuke reacties. Hylke: “We zijn blij met de positieve geluiden die vooral gaan over de verschillende (water)activiteiten.” Ook de aftrap van de zomer was onvergetelijk. Tijdens de Grote Waterschoonmaak, op zaterdag 8 juli, schepten en hengelden kinderen samen met Gemeente Amersfoort en DierenPark Amersfoort rivier de Eem schoon. “We kijken uit naar de rest van de zomer.”

Tijdens de zomervakantie (8 juli t/m 3 september) beleven kinderen een spetterend dagje uit in DierenPark Amersfoort. Terwijl de zon schijnt, ontdekken bezoekers dé dierentuin voor kinderen. In de schaduw van de bomen klimmen en klauteren kinderen onder, boven en tussen de dieren. “Dit jaar beleven bezoekers een ‘koele’ zomer tussen de dieren”, benadrukt Hylke. “Kinderen ontdekken de dierenwereld én genieten van een heleboel waterpret.” DierenPark Amersfoort gaat waterverspilling tegen door water ondergronds op te vangen en terug te geven aan de natuur. Bezoekers beleven een spetterend dagje uit in het bos van DierenPark Amersfoort.