Nieuw wereldwijd conservatiebord

De oprichting van een geheel nieuwe wereldwijde beschermingsraad zal lokale natuurbeschermingsprojecten uitbreiden naar andere locaties over de hele wereld.
Zeven eerste projecten hebben met succes financiering ontvangen als onderdeel van Merlin’s inzet om de oceanen van de wereld te beschermen, met activiteiten die een positieve impact hebben op mariene en zoetwaterecosystemen, soorten en habitats over de hele wereld.

Merlin Entertainments kondigt vandaag de lancering aan van een nieuw beschermingsprogramma met zijn netwerk van meer dan 50 SEA LIFE-aquaria en in samenwerking met de liefdadigheidsinstelling voor het behoud van de zee, de SEA LIFE TRUST.

Videocredit: Merlin Entertainments

Het nieuwe initiatief voor het behoudsprogramma stelt teams in SEA LIFE-aquaria over de hele wereld in staat om spannende projecten uit te voeren die zijn ontworpen om een positieve impact te hebben op het behoud in hun lokale gemeenschappen. Het bestuur zal zijn inspanningen richten op het redden van bedreigde diersoorten, het beschermen van lokale oceanen en zoetwateromgevingen en het ondersteunen van positieve verandering, met als ultieme ambitie om de wateren en ecosystemen van de wereld voor de toekomst te beschermen.

Fotocredit: Merlin Entertainments

Als onderdeel van het instandhoudingsprogramma hebben zeven projecten die door SEA LIFE-teams over de hele wereld worden beheerd, met succes financiering ontvangen voor een volledig spectrum van instandhoudingsproblemen, verspreid over Azië, Australië, de VS en Europa. De zeven projecten in opdracht omvatten een kweekprogramma voor bedreigde zebrahaaien bij SEA LIFE Sydney in Australië, tot herstel van koraalriffen met het team van SEA LIFE Bangkok in Thailand:

SEA LIFE Sydney Aquarium speelt een integrale rol in de uitrol van het StAR Project (Stegostoma tigrinum Augmentation and Recovery Project) – een wereldprimeur, multinationaal, samenwerkingsinitiatief van ReShark, dat gericht is op het vestigen van genetisch diverse, zelfvoorzienende populaties van zebrahaaien in beschermde mariene gebieden van West-Papoea, Indonesië, ten voordele van de lokale bevolking en ter ondersteuning van gezonde mariene ecosystemen.

Als onderdeel van dit baanbrekende project begon SEA LIFE Sydney Aquarium, een van de “Breeder”-faciliteiten van het project, aan een streng vergunningen- en exportgoedkeuringsproces van de overheid, voordat uiteindelijk de haaieneieren van de oprichters werden verscheept op epische, meerdaagse transit van Sydney naar Raja Ampat, meer dan 4200 km, om de eerste eieren te worden die aan het StAR-project worden geleverd en de eerste ter wereld voor een herstelprogramma voor haaiensoorten.

Fotocredit: Merlin Entertainments

SEA LIFE Bangkok Ocean World werkt samen met twee in Krabi gevestigde organisaties aan de ontwikkeling van een langdurig, zelfvoorzienend project voor onderzoek en herstel van koraalriffen in de Andaman-regio in Zuid-Thailand. Dit onderzoek heeft tot doel de meest effectieve manier te bepalen om de groei en regeneratie van riffen te bevorderen die geschikt zijn voor deze regio en om een operationeel kader te creëren dat zowel de veerkracht van deze kustecosystemen bevordert als betrokkenheid en ondersteuning bevordert met de lokale gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn.

Deze twee projecten zijn de eerste van de zeven die op hun locaties worden opgericht, terwijl andere projecten over de hele wereld hun ontwikkelingen later dit jaar zullen aankondigen. Er zijn al meer projectaanvragen ingediend bij de Conservation Board voor evaluatie later dit jaar, waar lokale SEA LIFE-teams de mogelijkheid hebben om aanvullende ondersteuning te krijgen en de ambitie hebben om in de toekomst op andere locaties te worden gerepliceerd.

“We zijn ongelooflijk trots om impactvolle natuurbeschermingsprogramma’s te ondersteunen die echt een verschil maken voor waterdieren en hun leefgebieden. Onze toegewijde teams nemen actief deel aan natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld. Van het financieren van onderzoek naar het behoud van schildpadden, tot het vrijlaten van zebrahaaien in het wild, tot het redden van de bedreigde inheemse Britse rivierkreeft, het is onze ambitie om de onderwaterwereld te beschermen en te herstellen voor toekomstige generaties.”
CHRIS BROWN, VOORZITTER VAN MERLIN’S CONSERVATION BOARD EN HOOFD VAN MARIENE PROGRAMMA’S EN ONDERWIJS VOOR SEA LIFE UK

“De SEA LIFE TRUST heeft het behoud van de zee centraal, en het is mijn ambitie dat onze liefdadigheidsinstelling in de loop van de tijd nog meer fondsen zal blijven werven om impactvolle natuurbeschermingsprojecten en -programma’s over de hele wereld te stimuleren. Het is onze missie om de oceanen van de wereld en het verbazingwekkende, diverse zeeleven dat erin leeft te beschermen, dus het is geweldig dat SEA LIFE TRUST hand in hand werkt met SEA LIFE en Merlin om significante en positieve verschillen te maken voor de aquatische habitats van onze planeet. Het is een voorrecht om de gepassioneerde teams van Merlin over de hele wereld te ondersteunen bij het verdedigen van verandering ten goede terwijl ze een reeks inspirerende en impactvolle natuurbeschermingswerkzaamheden uitvoeren; van het verminderen van plastic in onze oceanen tot duurzame visserij, tot het beëindigen van overexploitatie van het waterleven en de vernietiging van natuurlijke habitats. Het klimaat van onze wereld wordt aangedreven door de oceanen en we ondernemen actie om de aarde mooi te houden voor toekomstige generaties.”
GRAHAM MCGRATH, ALGEMEEN DIRECTEUR VAN SEA LIFE TRUST

Meer informatie over andere projecten die financiering zullen ontvangen, zal in de komende weken en maanden op verschillende locaties over de hele wereld worden verstrekt.