Nieuw themagebied

DierenPark Amersfoort opent deze zomer een gloednieuw, groen themagebied: de Chimpanseevallei. Midden tussen de bomen krijgt de huidige chimpanseegroep drie keer meer klim- en bewegingsruimte dan voorheen. “In dit themagebied beleeft de bezoeker een avontuurlijke en educatieve reis, waarin het behoud van het leefgebied en de bedreiging ervan wordt benadrukt”, vertelt educator Carlijn Speksnijder. Het dierenpark trekt bij de realisatie van de vallei op met Jane Goodall Instituut.

Het grote, groene themagebied is niet alleen een verrijking voor onze chimpanseegroep, maar ook een onvergetelijke ervaring voor de bezoeker. “Door de avontuurlijke Klim Alles-route te volgen en het interactieve onderzoekskamp te verkennen, komen kinderen onder andere te weten hoe het leefgebied van de chimpansee wordt bedreigd en hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan de bescherming ervan”, legt Carlijn uit. Deze belangrijke missie wordt ondersteund door onze samenwerking met het Jane Goodall Instituut, een organisatie die zich al decennialang inzet voor onderzoek naar en bescherming van chimpansees in de natuur.

De nieuwe vallei wordt gebouwd aan de rand van het park, naast het Dinobos. Met 1.800 m² aan klim- en bewegingsruimte biedt de Chimpanseevallei de chimpanseegroep bijna drie keer zoveel ruimte als voorheen. Carlijn: “Het huidige verblijf stamt uit het jaar 1975. Hoewel dit verblijf aan alle eisen voldoet, is het gebouw wat gedateerd. De wens om de chimpansees meer ruimte te bieden en de bezoeker mee te nemen op een educatief avontuur, werd drie jaar geleden werkelijkheid. Toen werden de eerste plannen voor de Chimpanseevallei gemaakt.” Wat de invulling gaat worden van het huidige chimpanseeverblijf is nog niet bekend. Momenteel worden de verschillende mogelijkheden afgewogen. Bezoekers kunnen de nieuwe Chimpanseevallei verkennen vanaf aankomende zomer in DierenPark Amersfoort.

Video/Fotocredit: DierenPark Amersfoort