Natuurbeschermingsproject leeuw grote winnaar

De natuurorganisatie die de leeuw in Zambia beschermt, komt als winnaar uit de bus na de stemmentelling in DierenPark Amersfoort.

Fotocredit; Dierenpark Amersfoort

Game Rangers International is de natuurorganisatie die de leeuw in Zambia beschermt. Dit project ontvangt dit jaar, dankzij de keuze van bezoekers, 10.000 euro extra van het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund. Ruim duizend bezoekers brachten hun stem uit, meer dan de helft van de stemmen ging naar de leeuw. “De koning van de dieren wint van de Indische neushoorn en de Grévy zebra”, vertelt Carlijn Speksnijder, educator en projectleider van DierenPark Amersfoort. “De drie natuurbeschermingsorganisaties ontvangen het hele jaar steun. Gelukkig staan het neushoorn- en zebraproject daarom niet met lege handen.” In de voorjaarsvakantie staan de Wilde Wildlife Weken centraal waarin bezoekers beslissen welk natuurbeschermingsproject extra financiële steun verdient.

De lokale bevolking in Zambia staat in conflict met de Afrikaanse leeuw. “De bedreigde leeuwen jagen op het vee. Hierdoor is de bevolking boos en zijn er soms boeren die steun verlenen aan stropers die de koning van de dieren doden”, legt Carlijn uit. Dankzij de steun van DierenPark Amersfoort Wildlife Fund kan Game Rangers International lokale veehouders helpen om hun boerderijen te versterken en leeuwen op een diervriendelijke manier af te schrikken.

Game Rangers International investeert in bewustwording over deze nieuwe aanpak door onder andere stickers te verspreiden en tijdens maandelijkse, interactieve radio-uitzendingen aandacht te besteden aan duurzame en diervriendelijke oplossingen. Op deze manier wordt de veiligheid van mens en dier beetje bij beetje verbeterd en leren de boeren hoe zij op een goede manier samen kunnen leven met de roofdieren.

Videocredit; Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort inspireert kinderen om zich in te zetten om de natuur te beschermen, dichtbij en ver weg. Carlijn: “Wij zijn blij dat het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund een mooie, financiële bijdragen levert en dat we tegelijkertijd (jonge) bezoekers een rol geven tijdens de stemming.”