Moviepark Germany

Je hebt soms van die momenten dat je niet goed weet wat te doen of waar naar toe. 

Tot je plotseling van Stijn de vraag krijgt of je geen zin hebt om mee naar Moviepark Germany te gaan.  Zonder lang twijfelen hapte ik toe.  Ik bezoek Moviepark meestal met de Halloween periode, maar nog nooit had ik het park in de zomermaanden bezocht.  Het was dus de kans om ineens ook de studio tours te doen: de laatste nieuwe achtbaan die men gebouwd heeft op de locatie van Ice Age. 

Na een ritje van 2 uur arriveerden we op de parking. Het was inmiddels 10 uur geworden en we wandelden richting ingang.  Daar moesten we onze reservatie laten zien.  Reservatie? Jawel een restant van de corona maatregelen.  Hoewel in België de maatregelen zo goed als opgeheven zijn, hanteert men in Duitsland toch nog een aantal maatregelen.  Nu konden we gelukkig nog snel online een reservatie maken.

Uiteindelijk binnengekomen, gingen we richting de nieuwe achtbaan.  Ik was benieuwd. Ik had al wel een onride filmpje gezien dat me niet echt wist te overtuigen, maar je moet altijd de attractie zelf gedaan hebben alvorens een oordeel te vellen. Tot onze grote verbazing stond er nog er nog geen wachtrij.  Dus we waren redelijk snel aan de beurt. De achtbaan zelf is mooi gethematiseerd. Er is echt aandacht geschonken aan het kleinste detail. De rit zelf is niet echt overdreven snel waardoor je toch de omgeving kan absorberen. In de baan zelf zitten een paar leuke effectjes waardoor de rit niet saai aanvoelt. 

Na de rit verbleven we nog eventjes in Nickelodeonland om een paar kleinere attracties te doen. Op de middag was het tijd voor de stuntshow. Het was een aantal jaar geleden dat ik die gezien had. Het verhaal blijft leuk en de stunts spectaculair. 

Een aanrader voor diegenen die houden van wagens en snelheid. De geur van verbrand rubber nemen we er maar bij.

Na de show gingen we de andere richting uit. Tijd om wat adrenaline te zoeken in de vrije val toren. Ik was vergeten hoe hoog deze toren was en hoe pijnlijk het kon zijn. Je hangt als het ware in je stoel en dat geeft toch een vreemd gevoel. Toch blijft deze toren een van mijn must do’s in het park.

Nadat we terug met beide voeten op de grond stonden, zetten Stijn en ik onze tocht verder richting Monica Pier, waar we een aantal kleinere attracties deden, waaronder de kettingmolen en de discotwister. De jetskishow werd door omstandigheden geannuleerd. 

Van hieruit trokken we terug richting cowboystad waar Christian Farla een illusieshow bracht. 

Een illusieshow kan me altijd wel bekoren. Christian Farla bracht met “Sherlock Holmes” een hoogstaande show. De show was zeer goed opgebouwd.  De acts waren adembenemend spectaculair. Hoewel vaak dergelijke shows opgebouwd worden rond snelheid, had ik bij deze show dit gevoel niet. Eerder rustig.  In ieder geval was ik verbaasd hoe dat mijn zintuigen me hadden bedrogen. 

Na de show trokken we richting Bandit. Deze houten coaster was de eerste die ooit gebouwd werd in Duitsland. Hoewel deze ondertussen ook wel berucht is geworden. Van souplesse is bij deze baan geen sprake, het is eerder schudden en shaken voor gebruik. Een chateau migraine grand cru was het resultaat. 

Na deze rit gingen we op zoek naar een hapje eten. Uiteindelijk viel onze keuze op van Helsings restaurant voor een Schnitzel Weiner art mit Pommes und champignons. Tijd om onze magen te vullen en wat tot rust te komen. Na ons middagmaal staken we de straat over om Van Helsings te doen. Dit blijft overduidelijk mijn favoriete coaster van het park. Pittig maar soepel baantje.

Na Van Helsings trokken we verder naar de Star Trek. 

Om de dag af te ronden, wandelden we richting Excalibur: de rapid rivier in het park. We wilden toch op zijn minst een waterattractie gedaan hebben tijdens deze zonnige dag. Na deze rit was het tijd om terug naar huis te keren. Moe maar voldaan keerden we terug richting België. Maar voordat het zover was, hadden we nog een grote attractie te doen: de parking afgeraken.  Het duurde bijna 45 minuten eer dat we op de baan terecht kwamen.  

Moviepark Germany blijft een leuk park. Gevarieerd aanbod van attracties. Ik kijk er naar uit om het park te bezoeken met Halloween.