Movie Park Germany rolt de rode loper uit

Restaurant “Trattoria Hollywood”, 4-D film met Tom & Jerry, een nieuwe magic show en de voortzetting van “Movie Park’s Hollywood Christmas” zullen dit jaar in de schijnwerpers staan.

Nieuw jaar, nieuw draaiboek op de Hollywood-set! Movie Park Germany begint het seizoen 2024 op 22 maart en Duitslands grootste film- en pretpark zal weer net zo veelzijdig zijn als de verschillende filmgenres: van adrenalinevolle actie op de attracties tot nieuwe horrorscènes in de Halloween-herfst en bezinnende ervaringen zoals in een kerstfilm, gasten kunnen in 2024 een kleurrijk draaiboek voor het hele gezin verwachten.
Movie Park zal zijn identiteit als film- en pretpark verder versterken. Vanaf het voorjaar wordt het voormalige restaurant “Pizza & Pasta” omgetoverd tot “Trattoria Hollywood” met een Amerikaans-Italiaanse sfeer en een nieuw “All You Can Eat” concept. Een nieuwe Tom & Jerry 4-D film en verschillende evenementen zorgen ook voor een filmisch verblijf in 2024, terwijl de show “Sherlock Holmes – A Game of Mystery” met Christian Farla in de zomer een nieuw seizoen krijgt met enkele nieuwe illusies. Aan het einde van het jaar komen kerstwensen weer uit: na de positieve feedback van gasten vorig jaar krijgt het winterevenement “Movie Park’s Hollywood Christmas” een filmklaar vervolg en creëert het een originele Amerikaanse kerstervaring met meer dan 700.000 lichtjes, shows en entertainment.

“In de afgelopen jaren heeft Movie Park Germany zich steeds verder ontwikkeld en het thema film steeds duidelijker in het park geïntegreerd. Dit zullen we in de toekomst verder uitbouwen,” zegt Managing Director Thorsten Backhaus. “Tegelijkertijd hebben we tijdens deze winterpauze een aantal vernieuwingen en renovaties in het park doorgevoerd om de beleving in Hollywood in Germany te optimaliseren.”

Om de ontwikkeling van het centrale thema van het park verder te ontwikkelen, wordt ook de toekomst van de 4-D simulator “The Lost Temple” gepland en geconceptualiseerd voor een heropening in 2025.

Filmklare partners en nieuwe scripts verrijken de Hollywood-set

Samen met partner SimEx-Iwerks brengt Movie Park in het seizoen 2024 een stukje nostalgie naar het grote scherm in de Roxy 4-D bioscoop met Tom & Jerry 4D Experience. De legendarische rivalen zijn niets goeds van plan. De twee vrienden en vijanden zijn vastbesloten om hun epische kat-en-muis-strijd voor eens en altijd te winnen en laten een spoor van verwoesting en vernieling achter waar ze ook gaan. Met toegevoegde special effects en indrukwekkende 3D neemt “TOM & JERRY 4D Experience” alle kijkers mee op een amusant avontuur voor het hele gezin. Zowel fans van de oude tekenfilmklassiekers als de jongere generaties komen hier samen. De film drijft op humor en is, omdat er weinig dialoog wordt gebruikt, gemakkelijk te begrijpen voor alle nationale en internationale gasten.

Nog meer magie keert terug naar Studio 7!

Bekroond illusionist Christian Farla kruipt opnieuw in de huid van de beroemdste detective uit de film- en literatuurgeschiedenis. Een aangepast verhaallijn en enkele nieuwe illusies zijn gepland voor de voortzetting van de succesvolle “Sherlock Holmes – A Game of Mystery” serie in de zomer van 1 juli tot 25 augustus.

Het productieteam van Movie Park heeft nog meer nieuws van de set te melden en kan alvast een cliffhanger plaatsen voor 2025: Om een grote wens van de gasten te vervullen, krijgt de 4-D simulator “The Lost Temple” een nieuwe verhaallijn. Net als de achtbaan “Movie Park Studio Tour” en de nieuwe stuntshow “Operation Red Carpet” wordt deze verder geïntegreerd in het Hollywood DNA van het park met een nieuw gezinsvriendelijk avontuur. De attractie blijft daarom gesloten voor renovatiewerkzaamheden in het seizoen 2024.

Verbouwingswerken en innovaties op de filmset

Tijdens de winterpauze stonden er verbouwingswerkzaamheden op het productieschema van Hollywood in Germany. Als onderdeel van de kwaliteitsstrategie heeft Movie Park het voormalige restaurant “Pizza & Pasta” grondig gerenoveerd en het concept gewijzigd. In de nieuwe “Trattoria Hollywood” kunnen gasten een nieuwe, gezellige sfeer in Amerikaans-Italiaanse stijl verwachten. Voor een eenmalig bedrag kunnen ze genieten van pizza, pasta, salades en snacks van het Italiaanse “All You Can Eat” buffet, hun drankjes kiezen van de tap en gezellig vertoeven in het nieuwe pand met ongeveer 250 binnen zitplaatsen of gebruik maken van het buitenterras. Aan het begin van het seizoen gaat de nieuwe Trattoria open in ” soft opening mode” om de operationele processen te optimaliseren.

In Hollywood is de eerste scène van de opnamedag al belangrijk – en dat geldt ook voor de hoofdingang van het park! Om meer ruimte te creëren voor de bezoekersstroom werd de kassaruimte tijdens de winterpauze verbouwd en werden enkele kassa’s verwijderd. De vrijgekomen ruimte benadrukt nu het uitzicht op de boog bij de ingang en de skyline van Movie Park bij aankomst. Naast operationele en visuele factoren waren de redenen voor de verbouwing onder andere de verandering in het gedrag van bezoekers in de afgelopen jaren: meer dan 90 procent van de tickets wordt nu online en vooraf gekocht, waardoor er minder kassa’s nodig zijn.

In het Retail-gedeelte wordt een nieuwe richting ingeslagen. Het park krijgt een nieuwe Candy Shop achter de attractie “The High Fall” in het westelijke gedeelte. Hier vind je kleurrijke slierten, bonbons, winegums en snoepjes in verschillende vormen en smaken, geïnspireerd door de typische Amerikaanse Candy Stores.

De personages van PAW Patrol en SpongeBob SquarePants behoren tot de sterren van Movie Park. Om te voldoen aan de grote vraag van gasten naar meet & greets, maakt de botsauto attractie “Back at the Barnyard Bumpers” ruimte voor een nieuw podium in het onlangs hernoemde “nickelodeonLAND”. Dit betekent dat de populaire personageshow of meet & greets zelfs in de regen kunnen plaatsvinden, ongeacht het weer. Het nieuwe podium zou vanaf zomer 2024 klaar zijn voor gebruik.

3, 2, 1 – actie! Filmklare evenementen en entertainment tijdens het seizoen

De Cheerleading Championships zorgen weer voor veel actie tijdens het Pinksterweekend. Na de succesvolle première van vorig jaar gaat de Camera Day door en luidt het begin van de zomer in. Pretparkfans, content creators en fotografen kunnen op een sluitingsdag exclusief gebruik maken van de Movie Park backdrops voor fotoshootings en video-opnames. Vanwege de populariteit van de afgelopen jaren en om het vijfjarig bestaan van het Cosplay-evenement te vieren, organiseert Movie Park medio juni voor het eerst op twee dagen de Cosplay Days. De US Car Show en Spotlight – Jouw auto in de schijnwerpers brengen ook filmisch Amerikaans entertainment naar het park. Het uur van de horror slaat weer toe in de herfst, wanneer de 26e editie van het Halloween Horror Festival van start gaat met 24 evenementendagen tussen 28 september en 10 november en voor nieuwe verrassingen zorgt.

De Movie Park Entertainment Crew zal ook voor Hollywood-entertainment zorgen. Er is niet alleen een nieuwe street act gepland om de gasten te entertainen, maar de Warsteiner Saloon zal ook een nieuwe show hebben die kan plaatsvinden ongeacht het weer. Er komt ook een nieuw performance op de Santa Monica Pier en op het New York Plaza Stage om zoveel mogelijk van de themagebieden van het park te omvatten.

Als laatste hoogtepunt van het jaar wordt “Movie Park’s Hollywood Christmas” voortgezet met meer dan twintig evenementendagen en gaat eind november zijn tweede seizoen in. Een paar dagen geleden ontving Movie Park Germany de begeerde FKF Award in de categorie “Park noviteit” voor de première – die normaal gesproken alleen wordt uitgereikt aan nieuwe, grote attracties. Dit is de eerste keer dat de prijs, die sinds 2003 wordt uitgereikt, wordt toegekend voor een evenement in plaats van een attractie of themagebied.
Het team van het park gaat nu aan de slag met het tweede seizoen van Movie Park’s Hollywood Christmas met nieuwe inspiratie en een nieuw wensenlijstje. De Movie Park crew heeft in het eerste jaar al veel ervaring kunnen opdoen en zal dit meenemen in de komende plannen totdat Santa Claus, Marilyn Monroe en de knorrige filmflap S.A.D. weer op de winterpoorten van Ho-Ho-Hollywood kloppen.

Fotocredit: MoviePark Germany