Movie Park Germany investeert

Nieuwe sets, nieuwe rekwisieten en nog meer blockbustergevoel: Movie Park Germany vernieuwt zijn filmset gedetailleerd voor het seizoen 2022! Het grootste film- en pretpark in Duitsland investeert in nieuwe infrastructuur, de algemene uitstraling van het park en gaat consequent door met haar kwaliteitsstrategie.

Een nieuwe toevoeging voor het Hollywood thema is de nieuwe ‘’Gate 1’’ souvenirwinkel, die aanvulling geeft op de recent geopende ‘’Movie Park Studio Tour’’ achtbaan met souvenirs en horeca opties. Een compleet nieuwe speel wereld voor het ‘’Santa Monica Pier’’ themagebied, meer schaduwplekken voor de gasten en digitale wachtborden staan ook op het productieschema voor dit jaar. Om Hollywood in Duitsland nog beter te laten klinken, wordt in het hele park een nieuw geluidssysteem en 250 nieuwe luidsprekers toegevoegd voor geluid van filmkwaliteit op de set. Dit seizoen hoopt het park ook op een grote herschrijving van het script: De populaire stuntshow “Crazy Cops New York” en de attracties die de afgelopen twee jaar vanwege de pandemie gesloten waren, wachten op hun comeback vol actie. Vanaf 25 maart, om 10.00, is Hollywood in Duitsland weer toegankelijk voor alle gasten.

“Na de opening van onze nieuwe hoofdattractie ‘Movie Park Studio Tour’ vorig jaar, richten we ons nu steeds meer op een kwalitatieve upgrade van het park en zijn infrastructuur voor en tijdens het seizoen 2022,” zegt algemeen directeur Thorsten Backhaus. “Daarbij investeren we niet alleen in nieuwe aanbiedingen en de algemene uitstraling van het park, maar spelen we ook specifiek in op de wensen van onze gasten en wijden we ons aan onderwerpen die een belangrijke rol spelen voor hun bezoek.” 

Winkelen na een ritje: De nieuwe sourvenirwinkel “Gate 1” opent

De blockbuster-ervaring rond de familieachtbaan “Movie Park Studio Tour”, die vorig jaar werd geopend voor het 25-jarig bestaan van het park, wordt verder uitgebreid. De nieuwe “Gate 1” winkel laat gasten nog dichter in de wereld van de filmstudio’s duiken. Naast souvenirartikelen die verband houden met het park en de nieuwe Multi Dimension Coaster, worden hier ook specialiteiten van Dunkin’ Donuts aangeboden, die de pauze van de gasten van het filmen in Hollywood in Duitsland verzachten en op het aangrenzende buitenterras kunnen worden genuttigd. ‘’Gate 1’’ zal dienen als uitgang voor zowel de waterattractie ‘’Excalibur – Secrets of the Dark Forst’’ als de ‘’Movie Park Studios Tour’’ en zal het themagbied ‘’The Hollywood Studio Set’’ nog completer maken.

Momenteel bekijkt het productieteam van Movie Park Germany ook naar mogelijkheden voor toepasselijke samenwerkingen met bijvoorbeeld bekend Youtube kanaal ‘’Ride Review’’. Daarnaast is het productieteam druk bezig om de officiële soundtrack van de ‘’Movie Park Studios Tour’’, componeerd door IMAscore, uit te brengen op vinyl en te verkopen bij ‘’Gate 1’’ tijdens dit seizoen.

Hollywood heeft nog nooit zo goed geklinkt: Nieuw geluidssysteem in het park

Een echte Hollywood blockbuster leeft ook van een goede soundtrack en muziek! Met een volledig nieuw site sound system, dat ook wordt gebruikt in wereldberoemde parken zoals Disneyland Paris en Universal Studios, wil Movie Park een meer meeslepende totaalervaring creëren voor zijn individuele themawerelden en deze aanvullen met cinematografische muziek op basis van recente technologie. De geluidsoverdracht zal volledig digitaal zijn. In totaal zullen 250 luidsprekers van de nieuwste generatie worden geïnstalleerd en op kleur worden afgestemd.

Actievolle comeback: Stunt show “Crazy Cops New York”, “The Lost Temple”, “Time Riders” en “Roxy 4-D” bioscoop

Na twee jaar van de Coronapandemie plant Movie Park dit seizoen een belangrijke scèneverandering: De “Roxy 4-D” bioscoop, “The Lost Temple” en “Time Riders” zouden weer in gebruik worden genomen – als de huidige Covid-19 regels het toelaten. Ook de “Crazy Cops New York” stuntshow zou weer op het dagelijkse draaiboek komen te staan. Het populaire Folco-team keert terug uit Italië met een huidig wereldrecord en zal in het seizoen 2022 opnieuw voor een spectaculaire sfeer zorgen met piepende banden, verbluffende stunts en explosieve scènes. Vorig jaar in Milaan slaagde de stuntcrew erin een wereldrecord te vestigen voor de snelste bandenwissel op een tweewieler – één van de vele stunts die ook dit jaar hun plaats zullen vinden in de show. Ook voor de toekomst staat er nog meer actie op stapel: Het creatieve team van Movie Park werkt al aan een nieuw concept voor de verhaallijn en de set voor het seizoen 2023. Momenteel voert het park een uitgebreide enquête en marktonderzoek uit om specifiek in te gaan op de ideeën en wensen van gasten.

Nieuwe productie voor de green screen: Twaalf elektrische oplaadpunten

Ook Movie Park Germany zet zich steeds meer in voor klimaatbescherming en duurzaamheid. Zo worden nog voor het begin van het seizoen twaalf nieuwe elektrische oplaadpunten voor de gasten voor de hoofdingang in gebruik genomen. Elk oplaadpunt heeft een capaciteit van 22 kW. Een gemiddelde elektrische auto met een accu van 40 kWh is daarmee in 2 tot 2,5 uur volledig opgeladen. Informatie over de gebruiksvoorwaarden zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van het park.

Meer cinematografische avonturen voor kleine filmsterren: Nieuwe speelwereld op “Santa Monica Pier”

Actiescènes zijn niet alleen voor volwassenen. Daarom wordt tijdens het seizoen een grote nieuwe speelwereld voor kinderen gebouwd in het themagebied “Santa Monica Pier”. Hiervoor wordt de voormalige “Little Harbor” vervangen door een compleet nieuwe versie. In samenwerking met de fabrikant eibe, de nummer één aanbieder van duurzame en veilige speeltoestellen, wordt een speciaal voor Movie Park ontworpen Baywatch-toren inclusief glijbaan en geïnspireerd op de Californische stranden, gerealiseerd. Verder worden er thematisch passende speeltoestellen, zoals een grote klimvis en trampolines, toegevoegd. Een bijzonder hoogtepunt is de geïntegreerde waterspeelplaats.

Voor een gestructureerde dag op de filmset: Digitale wachttijddisplays

Zelfs Hollywoodsterren en VIP-gasten moeten soms wachten. Voor een betere planning en om de gasten een overzicht te geven, installeert Movie Park Germany in de loop van het seizoen digitale wachttijddisplays in het park, en vervult daarmee tegelijkertijd een lang gekoesterde wens van zijn gasten.

Uitbreiding horeca aanbod: Coca-Cola freestyle stations in het park en nieuwe afdelingsdirecteur

Van de Lanxess Arena tot Hollywood in Duitsland: Movie Park Germany heeft vlak voor de start van het nieuwe seizoen Sven Hoter verwelkomd als nieuwe directeur van de F&B afdeling. Met hem en zijn jarenlange expertise zal de F&B afdeling van het park in de toekomst verder ontwikkeld worden en zullen nieuwe aanbiedingen gecreëerd worden.

Als een van de nieuwe hoogtepunten in zijn productportfolio richt Movie Park Germany samen met zijn jarenlange partner Coca-Cola drie freestyle stations in het park in. Precies op tijd voor de start van het seizoen kunnen de gasten dan hun eigen drankjes mixen met verschillende smaken. Wie de smaak van Hollywood wil uitproberen, kan ook kiezen voor de speciaal voor Movie Park gecreëerde drankjes “Marilyn’s Pinky Punch” of “Sam’s Sweet Secret”.

Voor kleine pauzes op de filmset: Zonneschermen, sanitaire voorzieningen, nieuwe banken

Tijdens het seizoen worden projecten hervat die stil stonden vanwege de Covid-19 pandemie. Zo zullen onder meer de eerste sanitaire voorzieningen worden gerenoveerd en heringericht. In totaal staan er 50 nieuwe gethematiseerde bankjes op het draaiboek. Om meer bescherming tegen de zon te bieden, zullen sommige drukbezochte zones in de schaduw worden gezet.

Extended Cut voor het seizoen 2022: Meer draaidagen, meer Halloween

In het seizoen 2022 staat er nog meer filmgerelateerd plezier op de planning. Movie Park breidt niet alleen zijn openingsdagen in september uit, maar voegt ook vier extra Halloween-evenementdagen toe om de hartslag van de gasten op te drijven. Voor iedereen die niet kan wachten om het donker tegemoet te treden, begint het Halloween Horror Festival al op 24 september en eindigt uiteindelijk op 13 november. Op een totaal van 27 evenementendagen zal het donkerste uur van het jaar dan opnieuw toeslaan voor de bezoekers. Hierdoor zullen de Horrorwood Studios langer dan ooit tevoren hun deuren openen!

Gedetaileerde informatie over openingstijden en huidige Covid-19 maatregelen zijn te vinden op de officiële website van het park: www.moviepark.nl