Movie Park Germany en Haunters tegen Haat

Grote Halloween-parade, infostands, fotoplek in het park en paneldiscussie met geselecteerde sprekers op 1 oktober.

Internationaal standpunt innemen tegen haat en opkomen voor meer tolerantie: Movie Park Germany en Haunters Against Hate organiseren speciale Halloween Event Day.

Het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany kan meer verspreiden dan alleen angst en duisternis! Samen met de Amerikaanse organisatie Haunters Against Hate organiseert Duitslands grootste film- en themapark op 1 oktober 2022 een gezamenlijke Halloween Event Day voor meer gelijkheid en tolerantie. Het wil zal centraal staan in de actie en de aandacht vestigen op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Als onderdeel van deze samenwerking zullen gedurende de dag en avond verschillende acties worden uitgevoerd op Movie Park. Het is het eerste Haunters Against Hate-evenement in een themapark en ook het eerste evenement van deze soort in Europa.
Met deze speciale evenementendag geeft Movie Park Germany het Halloween Horror Festival niet alleen een nog internationaler karakter, maar brengt het ook wat licht in de duisternis: het park steunt een goed doel en doneert 1.500 euro aan thematisch bijpassende organisaties.

“We zijn verheugd om samen te werken met Haunters Against Hate om een ​​Halloween Event Day te organiseren en een sterke boodschap te promoten waar we ook achter staan ​​met onze eigen bedrijfswaarden”, zegt Thorsten Backhaus, Managing Director van Movie Park Germany. “De Halloween-scene in de VS is enorm en als film- en themapark met Amerikaanse invloed zou deze samenwerking niet passender kunnen zijn. We kijken nu al uit naar de dag en het samen delen van ideeën.”


Om een ​​voorbeeld te stellen in het kader van het Halloween Horror Festival zal Movie Park Germany zich op 1 oktober niet alleen van zijn bekende enge en donkere kant laten zien. De bijpassende symboliek: In de schemering worden sommige locaties van het park en het entreegebied verlicht in regenboogkleuren. Het Event Center zal ook worden ingericht om een ​​boodschap van gelijkheid en tolerantie uit te zenden. Een grote parade met de HAH-oprichter en de monsteracteurs van het park is gepland om de Halloween-avond te beginnen. Hier zullen de monsters van alle acht horrorhuizen van Movie Park, evenals de straatartiesten, Horrorwood Boulevard op en neer schrijden, begeleid door bijpassende muziek en visueel verschillende thema’s in de parade oppikken. Ook staat er een fotopunt op het programma. De Photo Magic Shop wordt voor deze gelegenheid gebruikt en heeft een passend thema voor het evenement. Overdag kunnen gasten op de foto met de vereniging “Biker4Kids” en hun motoren. ’s Avonds nemen de monsters de rode loper over. Ook zullen er diverse informatiestands aanwezig zijn.

Fotocredit; MoviePark Germany

Ook een paneldiscussie zal deel uitmaken van het programmaschema. Om 15.30 uur komen uitgenodigde sprekers samen in de Warsteiner Saloon om te vertellen over hun eigen ervaringen en de huidige uitdagingen in de samenleving op het gebied van discriminatie en pesten, evenals het doel om te werken aan een gemeenschap met meer tolerantie en gelijkheid. Influencer en contentmaker Meik Gudermann, die zijn sociale mediaplatforms omschrijft als een “veilige plek”, zal zich bij het panel voegen en vertellen over zijn persoonlijke ervaringen met haat en discriminatie. De vereniging “Biker4Kids” en Manuel Prossotowicz, Halloween-projectmanager van Movie Park Germany, zullen ook op het podium plaatsnemen. Een deel van het panel zal natuurlijk ook de oprichter en voorzitter van Haunters Against Hate, Paul Lanner, zijn die al meer dan tien jaar actief is in de Halloween-industrie en vanuit de VS naar Movie Park Germany reist.

De evenementendag in Movie Park is ook een hoogtepunt voor de Amerikaanse organisatie en tegelijkertijd een première in Europa. Het Haunters Against Hate-initiatief werd bijna zes jaar geleden geboren, toen een tragedie plaatsvond in de nachtclub Orlando Pulse en eindigde in een bloedbad waarbij 49 mensen omkwamen en 53 anderen gewond raakten. De slachtoffers waren allemaal mensen uit de LGBTQ+-scene. Veel hatelijke opmerkingen die werden gemaakt in de Halloween-gemeenschap leidden vervolgens tot het ontstaan ​​van Haunters Against Hate. Met de hulp van Lanner werd een non-profitorganisatie ontwikkeld die spoken een stem geeft om zichzelf te uiten en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in het leven en in de spookgemeenschap door hen zich geaccepteerd en welkom te laten voelen. Met de verkoop van merchandise, congresoptredens, speciale HAH-avonden in spookachtige attracties en de Haunters Against Hate-evenementen is er geld ingezameld dat is gedoneerd aan verschillende LGBTQ+-organisaties in de Verenigde Staten, van Alaska tot Virginia. Daarnaast hebben Paul Lanner en zijn collega’s een “Book of Haunters” gelanceerd waarin Halloween-monsters hun eigen verhalen en ervaringen vertellen met haat, pesterijen en vooroordelen. Voor de tweede editie werd voor het eerst een collab met Movie Park Germany tot stand gebracht.

“Sinds mijn Book of Haunters Volume 2 heb ik een hechte band met een aantal van de spoken uit Movie Park Germany”, zegt Paul Lanner, oprichter en voorzitter van Haunters Against Hate. “Ik ben zo blij dat ik eindelijk naar het park kan komen om de boodschap van Haunters Against Hate te delen: waar ter wereld je ook bent, ‘haat is het engste van alles’.”

Meer informatie over de evenementendag met Haunters Against Hate in Movie Park Germany is te vinden op www.movieparkgermany.de.

Meer details over het Amerikaanse initiatief en de NGO Haunters Against Hate zijn hier te vinden: https://www.hauntersagainthate.com/.