Momentum Leisure start vierde themapark

Momentum Leisure, een onderneming van het Amsterdamse Momentum Capital, gaat een vierde themapark in Polen realiseren.

Het betreft een waterpark dat direct naast het door haar recent geopende themapark Majaland Warschau zal worden ontwikkeld. Het brengt de totale investering van Momentum in Polen op 200 miljoen euro. 

Gelegen aan de ringweg van Warschau, zullen beide themaparken onderdeel uitmaken van het Góraszka Project, een nieuwe mixed-use investering van Nhood Polen. Tegelijk met de ondertekening van de grondaankoop van Ceetrus Polen, heeft Momentum Leisure overeenstemming bereikt met Nhood Polen, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe mixed-use projecten in Polen.

Credits; Momentum Leisure
Unieke combinatie van leisure, dienstverlening en shopping

Martijn van Rheenen, oprichter van Momentum: “De samenwerking met Ceetrus Polen en Nhood Polen in de afgelopen vijf jaar hebben wij als zeer succesvol ervaren. Zo succesvol dat wij direct na de opening van Majaland overeenstemming hebben bereikt over de aankoop van de grond voor het waterpark. We zijn dankbaar dat wij met onze ervaring in het realiseren van themaparken onderdeel kunnen uitmaken van een unieke combinatie van leisure, verscheidene diensten en shopping. Dat we dit mogen doen met de meest toonaangevende retailgroep van Europa maakt ons trots. Onze formules versterken elkaar in grote mate, dus daarom werken we actief aan het uitbreiden van onze samenwerking op nieuwe locaties.”   

Credits; Momentum Leisure

Alle operationele themaparken van Momentum Leisure in Polen zijn onderdeel van een Joint Venture met Studio 100 dochter Plopsa en zijn gethematiseerd rondom de bekende karakters van het mediabedrijf. Voor het nieuwe waterpark zal deze zomer de thematisering worden onthuld.

Ada Walentek, CEO van Nhood Poland: “Met onze nieuwe mixed-use investering in Góraszka willen we een vriendelijke buurt creëren en inwoners van Zuidoost-Warschau voorzien van aantrekkelijke mogelijkheden voor leisure, familie-entertainment en shopping-gemak. We zijn blij om met Momentum samen te werken bij het creëren van dit unieke mixed-use project in Mazovië.”