Midway attractions and Resort Theme Parks.

Merlin Entertainments heeft vandaag de promotie aangekondigd van hun Senior Executive, Fiona Eastwood, tot Chief Operating Officer voor zowel Midway-attracties als Resort-themaparken.

Eastwood zal met onmiddellijke ingang in de nieuwe functie beginnen en in haar nieuwe rol zal ze het aanvullende management en de strategische groei van Merlin’s populaire Resort-themaparken in het Verenigd Koninkrijk op zich nemen, waaronder Alton Towers, Thorpe Park, Chessington World of Adventures en Warwick Castle. evenals in Europa, waaronder Gardaland in Italië en Heidepark in Duitsland. Ze zal toezicht blijven houden op Midway-merken zoals SEA LIFE-aquaria, Madame Tussauds, Dungeons, evenals iconische bestemmingen zoals lastminute.com London Eye, de Blackpool Ballroom en Tower en LEGO Discovery Centres.

Fotocredit; Merlin Entertainment

Fiona heeft een belangrijke rol gespeeld bij de uitbreiding van de Midway-portfolio en heeft toezicht gehouden op meer dan 125 attracties over de hele wereld. Dit omvatte het afgelopen jaar belangrijke acquisities zoals het Coex Aquarium in Korea, This is Holland in Amsterdam en de aanstaande dagelijkse leiding en het beheer van Cadbury World in Birmingham.

Fiona was voorheen Chief Operating Officer van Global Midway Attractions sinds 2019, nadat ze in 2015 bij Merlin kwam als Global Marketing Director, Midway Attractions, waar ze verantwoordelijk was voor het aansturen van alle aspecten van merkstrategie en marketing in een wereldwijd portfolio van Midway-merken.

Voordat ze bij Merlin kwam, werkte Fiona bij BBC Worldwide, waar ze verantwoordelijk was voor strategische planning, merkbeheer, marktonderzoek, neveninkomsten en merkpartnerschappen in Scandinavië, CEMA, Azië en Latijns-Amerika. Eerder bekleedde ze functies als Managing Director, Consumer Products en Commercial Director voor een van de grootste internationale merken van de BBC, Doctor Who.

SCOTT O’NEIL CEO OF MERLIN ENTERTAINMENTS

“Ik ben heel blij dat Fiona is gepromoveerd tot deze nieuwe, bredere opdracht. Fiona brengt een passie voor het bedrijf met zich mee naast een ongeëvenaarde expertise in toonaangevende merken en IP’s. Ik kijk ernaar uit om met haar en het bredere team samen te werken om de opwindende groeistrategie die we hebben voor zowel de Midway- als onze Resort Theme Park-portfolio waar te maken. Fiona heeft een reputatie opgebouwd in de live-attracties en themaparken-industrie als een leider van wereldklasse, een buitengewone zakelijke drijfveer en een gerespecteerde ontwikkelaar van een diverse en getalenteerde cultuur waarbij mensen centraal staan. Onder het uitgebreide leiderschap van Fiona zal Merlin zich blijven concentreren op het efficiënt bouwen van attracties van wereldklasse met de beste IP ter wereld, een obsessie voor de gastervaring en een laserfocus op effectieve marketing als kern. Door heel Merlin heen wordt ze geprezen om haar arbeidsethos, gedrevenheid en focus op mensen, en haar voortdurende groei zal geen verrassing zijn voor iedereen die het voorrecht heeft om met haar samen te werken.”

FIONA EASTWOOD  CHIEF OPERATING OFFICER FOR MIDWAY AND RESORT THEME PARKS, MERLIN ENTERTAINMENTS

“Ik ben gepassioneerd om van Merlin de beste werkplek te maken. Ik zal mijn nieuwsgierigheid en liefde voor dit bedrijf blijven inbrengen en dat combineren met een toewijding aan het leveren van een diverse, inclusieve en betrokken cultuur, die teams in staat stelt om plezierige gastervaringen te bieden en briljante resultaten te behalen. We hebben de allerbeste huidige merken om op te bouwen en te ontwikkelen en een verbazingwekkende pijplijn van IP die onze groeistrategie voor zowel onze Midway- als Resort-divisies zal transformeren. Ik kijk ernaar uit om weer nauw samen te werken met Ian en Sabrina (Britse en Europese RTP-leads) naast hun uitstekende teams en ik kan niet wachten om de teams persoonlijk te ontmoeten. Ik erken ook mijn belangrijke rol als vrouwelijke leider, zowel hier bij Merlin als in de hele attractie-industrie. Ik heb gemerkt dat mezelf zijn, in combinatie met hard werken en de focus om het beste uit mensen te halen, het echte verschil maakt.”

Eastwood zal nauw samenwerken met de huidige Managing Director van Resort Theme Parks, Ian Crabbe, die voor zijn geplande pensionering in 2024 in de Resort Theme Parks zal blijven werken. Crabbe zal ook een extra voorvechtersrol op zich nemen om Merlin’s talentontwikkelingsprogramma voor die werknemers die op zoek zijn naar een loopbaan als attractie-exploitant of algemeen directeur.