Mickey’s 90ste verjaardagsparty

18 november 2018 was een een hoogdag voor de Disneyfans onder ons.  Mickey Mouse blies die dag zijn 90 kaarsjes uit.  En zo’n verjaardag mag absoluut niet onopgemerkt voorbij gaan.  In de meeste Disneyparken werd er een apart programma voorgesteld, een nieuwe merchandisinglijn,…  Omdat de verjaardag op een zondag viel, en daardoor ook minder commercieel interessant was, werd het feestje al op zaterdag 17 november gehouden.  Dit tot groot ongenoegen van menig Disneyfans. Want 18 november blijft de symbolische datum. Het is de dag (18/11/1928) waarop Mickey en steamboat Willy voor het eerst op het grote scherm verscheen.   Zoals Walt ooit zei:”It all started with a mouse” 

Maar een verjaardag zou geen verjaardag zijn als het bij een dag zou blijven.  Uiteindelijk werd op 6 december ’18 er voor de abonneehouders van Magic plus en Infintity een speciale soirée georganiseerd ter ere van de verjaardag.  Die avond werd het disneypark tussen 20:30 en 00:30 opnieuw geopend voor de abonneehouders en had je ook de gelegenheid om een speciale figuren op de foto te gaan.  Zo had ik een leuke meet ‘n’ greet met Horace en Clarabella.  Een van de eerste disneyfiguren.  Zelfs heel wat mensen kenden deze twee figuren niet, wat eigenlijk jammer is.  Ook waren Tuk, Jane Porter,Russel, Mr. Frederikson, en nog een tal van andere figuren aanwezig.  Speciaal voor deze avond werd ook Dreams vanonder het stof gehaald. 

Het was de eerste keer dat ik zo’n speciale avond beleefde.  Als Disneyfan was dit een zeer leuke avond.  Echter organisatorisch liep het hier en daar wel was mis.  Zeker met met meet’n’ greets van de figuren.  Sommige wachtrijen werden al een uur na opening al direct terug afgesloten.   Uiteindelijk heb ik toch een 5- tal figuren kunnen ontmoeten.  Tuk, Horace,Clarabella, Kinai en Russell.

De volgende soiré vindt plaats op 22/3/2019 en staat in teken van Pirates en Princesses.