Meest Verkeersveilige school

Vandaag is de zoektocht naar de “Meest Verkeersveilige school van West-Vlaanderen” afgesloten met een spannende finaledag in Bellewaerde.

Op het einde van deze dag hebben de winnaars hun titel en award in ontvangst mogen nemen uit de handen van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent en provinciegouverneur Decaluwé.

De verkeerscampagne werd op initiatief van de gouverneur uitgewerkt in samenwerking met Bellewaerde, met als doel leerlingen tussen 6 en 18 jaar te laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer. Verkeerscampagne

De verkeerscampagne ging van start op 10 december, toen deed gouverneur Carl Decaluwé een oproep naar alle scholen van het lager en secundair onderwijs in West-Vlaanderen om deel te nemen aan de wedstrijd. De verkeerscampagne werd op initiatief van de gouverneur uitgewerkt in samenwerking met Bellewaerde en wil leerlingen tussen 6 en 18 jaar laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer. Dit door tijdens de voorrondes hen te laten werken rond verkeersveiligheid met een fotowedstrijd, een verkeersquiz en het bedenken van een eigen verkeerscampagne.

Finale

Tijdens de finaledag in Bellewaerde hebben de vijf beste basisscholen en de vijf beste secundaire scholen een drietal opdrachten moeten uitvoeren. Een fotozoektocht naar verkeersborden bracht hen op diverse plaatsen in het park. Op het mexicoplein was er een praktische proef op het verkeersparcours van de Federale Wegpolitie en als afsluiter was er nog een verkeersquiz. Op het einde van de finaledag hebben Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut, middelbare school uit Brugge en Vrije Basisschool De Biesweide, lagere school uit Beselare, hun titel en award in ontvangst mogen nemen uit handen van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent en provinciegouverneur Decaluwé. De meest verkeersveilige scholen hebben een award, een werkingstoelage van 500 euro om te besteden in het kader van verkeersveiligheid en een schoolreis naar Bellewaerde gewonnen.