Lost Gravity

Als we Lost Gravity zeggen, dan zeggen we natuurlijk Walibi Holland.

Wanneer we van de kassa’s langs “Speed of Sound” wandelen en we in de buurt van Lost Gravity komen, horen we de beat ons al tegemoet komen. Eenmaal aangekomen aan de ingang van deze attractie zien we als inkom een paar auto’s die volledig kakkiegroen zijn geverfd en zijn rondgeslingerd. Aan deze auto’s is dan het logo van Lost Gravity gehangen.

Credits; Walibi Holland

Wanneer we deze poort achter ons laten, zien we rechts van ons een helikopter die volledig is omgedraaid met de wieken op de grond.; In deze helikopter heeft men een DJ gezet om de pompende beat richting de bezoekers te sturen.

Credits; Walibi Holland

Hier kan je dan ook de keuze maken om door een bus te wandelen via de “Fast Lane” ingang of je naar links wandelt naar de gewone wachtrij.

Credits; Walibi Holland

Je komt onmiddellijk aan een paar opgestapelde containers waar ook allerlei dingen omgekeerd zijn opgehangen. Na een stukje verder te wandelen, moet je een roltrap op waar maar een stuk van beweegt. Eenmaal de volledige wachtrij gedaan te hebben, word je per 8 toegelaten in het station. Het ritverloop daar laten we natuurlijk een mysterie blijven, alleen kunnen we wel zeggen dat er water en vuur aan te pas komen. Na de rit ga je nog een heel stuk langs de baan richting de souvenirshop.

Ons oordeel:

Lost Gravity is een baan om zeker nog eens voor terug te gaan naar Walibi Holland. Op dit moment schokt hij nog een klein beetje, maar hij zou nog bijgestuurd worden, werd ons gezegd. Als we jullie de echte beleving laten ervaren, dan kunnen wel alleen maar zeggen; probeer zeker eens stoel 8 van de attractie. Deze is echt subliem.

Factsheet:

Baanlengte : 680 meter
Hoogte : 32 meter
Snelheid : 87 km/u
Duur van de rit : 143 seconden
Inversies : 2 G-krachten : 4,3 G
Sinds : 2016
Aantal treinen : 4 Aantal personen : 8 personen per trein
Leverancier : Mack Rides
Minimumlengte : 1.40 meter
Plaats in park : Zero Zone