London Eye

Merlin Entertainments, de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde eigenaar en exploitant van de attractie, heeft bevestigd dat het stappen onderneemt om de permanente toekomst van het monument veilig te stellen.

Gemaakt ter ere van het millennium bevat de bouwvergunning van het Oog een voorwaarde die vereist dat de lokale planningsautoriteit beslist of de attractie na 2028 kan worden behouden.

Nu algemeen erkend als een iconisch en gevestigd onderdeel van het bezoekersaanbod van Londen is The Eye, bezocht door miljoenen Londenaren en toeristen, waaronder beroemdheden en royalty’s, en wordt het geïdentificeerd met talloze culturele, gemeenschaps-, Londense en Britse vieringen. Door middel van een aanstaande aanvraag bij Lambeth Council (de lokale planningsautoriteit) zal Merlin Entertainments proberen de planningsvoorwaarde te vervullen zodat het Oog permanent op zijn plaats kan worden gehouden.

Fotocredit; Merlin Entertainments

MIKE VALLIS DIVISIONAL DIRECTOR, MIDWAY UK AT MERLIN ENTERTAINMENTS
“Na de recente aankondiging door de burgemeester van Londen dat het oudejaarsvuurwerk eind dit jaar terugkeert naar de Eye is het duidelijk dat deze attractie een nieuw leven ingeblazen plaats inneemt in het hart van het culturele leven van de hoofdstad. Dit is het moment om ervoor te zorgen dat de Eye nog generaties lang kan worden gebruikt en we kijken ernaar uit om met Lambeth Council samen te werken om de noodzakelijke wijziging van de bestaande bouwvergunning veilig te stellen.”

Fotocredit; Merlin Entertainments

SADIQ KHAN THE MAYOR OF LONDON
“De London Eye is gevestigd als een van de meest herkenbare bezoekersattracties van onze hoofdstad en is een must-see bestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland. Het is fantastisch nieuws dat Merlin Entertainments plannen naar voren brengt voor de permanente toekomst van de Eye om zijn plaats als een integraal onderdeel van het bezoekersaanbod van Londen voor de lange termijn veilig te stellen. Ik ben verheugd dat de London Eye opnieuw het middelpunt zal zijn van onze oudejaarsvieringen, terwijl miljoenen mensen over de hele wereld naar onze hoofdstad kijken die we verwelkomen in 2023, en samen blijven bouwen aan een beter, welvarender Londen voor iedereen.”