LITTLE PLAY SQUAD

Gebaseerd optoonaangevende wereldwijde leerplannen en inspelend op de laatste mindfulness trainingen voor kinderen, is Little Play Squad een wekelijks programma, ontworpen om ouders met jonge, niet schoolgaande kinderen samen te laten groeien, spelen en te leren.

Credits; LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen gaat een gloednieuw, wekelijks programma draaien op de dinsdag- en vrijdagochtenden.

De training ”Little Play Squad” is ontworpen om niet schoolgaande kinderen nieuwe vaardigheden te laten ontdekken, door middel van ouder-kind spel.

Het programma sluit aan op de ontwikkelingsbehoefte van de 2-5 jarigen die worden voorbereid op hun schooltijd maar ook om ouders te steunen in het samen spelen en leren met hun jonge kind.

Elke week zal deze interactieve speelsessie, gebaseerd op het bekende LEGO DUPLO® steentje, een thema hebben wat de kleintjes zullen herkennen zoals boerderij, huisdieren, dinosaurussen etc.

De sessies (met in totaal 6 thema’s) vinden plaats in LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen op dinsdagochtend en vrijdagochtenden vanaf 10.30 uur en duren 30 minuten en zijn onder begeleiding van een getrainde ”playmaker”. Elk thema zal 1 week beschikbaar zijn en de week daarop begint een nieuw thema. Er kan op ieder moment worden aangehaakt want de lessen staan op zichzelf. De eerste sessie vindt plaats op dinsdag 5 april.

Credits; LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen
Leerzaam

Elk onderwerp ontwikkelt vaardigheden zoals het leren van zelfstandig naamwoorden, creativiteit, communicatie en het oplossend vermogen wordt gestimuleerd. Ook bevatten de lessen een stukje mindfulness wat het emotioneel welzijn bevorderd.

Op de website https://www.legolanddiscoverycentre.com/scheveningen/LPS

vindt u meer informatie. Ouders kunnen per sessie boeken.

Na de Little Play Squad sessie kunnen de kinderen uiteraard nog vrijspelen in de attractie.

Credits; LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

Pascal van Wersch, General Manager at LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen en zelf ook vader van kleine kinderen zegt: Little Play Squad is voortgekomen uit vele jaren ervaring en studies hoe belangrijk het is om samen met je kind te spelen in een vroeg stadium in hun leven. Vergelijk het met babyzwemmen. Wij willen onze expertise gebruiken om ouders te helpen om met hun kindjes te spelen op een leuke maar toch ook educatieve manier en dit alles met het DUPLO® steentje, speelgoed wat families al kennen en waar kinderen dol op zijn.

Suzy Hutchins, LEGOLAND’s Global Education en Wellness Ambassadeur heeft geholpen met het ontwikkelen van dit wereldwijde programma. Ze zegt ”ik geloof erin dat hoe jonger we beginnen met het voeden van emotionele intelligentie en zelfbewustzijn aan kinderen, hoe beter. Het leren van mindfulness technieken aan jonge kinderen om volledig aanwezig te zijn in het moment – en dus hun focus te verbeteren en bewust te zijn van hun gevoel is een opstapje voor hun verdere leven.

Credits; LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen