Lightning

Een nieuwe unieke achtbaan zal volgend jaar parkbezoekers wegblazen in Furuvik.

Lightning, een door Vekoma vervaardigde achtbaan, zal zijn renners vanaf het begin lanceren en een topsnelheid van 75 km/u bereiken. Lightning wordt de grootste attractie die ooit is gebouwd en zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 worden geopend.

Volgend jaar komt er een nieuwe unieke attractie – Lightning – naar Furuvik. Lightning is een “Launch Coaster” die vanaf het begin versnelt en een topsnelheid van maximaal 75 km/u bereikt. Deze nieuwe achtbaan wordt de grootste attractie die Furuvik ooit heeft gebouwd en gaat in het voorjaar van 2023 open.

Fotocredit; Furuvik
  • Lightning is zonder twijfel de grootste attractie in de geschiedenis van Furuvik! Ik kijk er echt naar uit om volgend jaar deze spannende en unieke achtbaan te openen die geschikt is voor het hele gezin, zegt Sandra Wilke, CEO van Furuvik.
  • Het bouwen van een lanceerachtbaan in Furuvik is een perfecte match voor het park en zijn bezoekers. Een van de unieke kenmerken van de achtbaan is een zogenaamde “Launch on the Fly” tijdens je tweede ronde. Als de achtbaan na de eerste ronde het station bereikt en je door het station glijdt, word je in 3 seconden voor de tweede keer gelanceerd tot 75 km/u, zegt Peter Osbeck, Senior Ride Manager bij Parks and Resorts.
    De bouw van Lightning is al begonnen en de rit gaat in het voorjaar van 2023 open bij Furuvik.
FACTS OVER LIGHTNING

Première: lente van 2023
Hoogste punt: 16,4 meter
Topsnelheid: 75 km/u
Max acceleratie: 2,8 G
Totale lengte: 2 x 430 meter (de achtbaan zal twee ronden rijden)
Hoogte vereiste: 100 cm indien vergezeld door een volwassene anders 120 cm.
Capaciteit: 20 renners (een trein vaak rijtuigen met twee zitplaatsen per rijtuig).
Type attractie: Launch Coaster
Locatie: Tivoli-gebied
Fabrikant: Vekoma