Liechtenstein geopend

Een van de kleinste landen van Europa, Liechtenstein, kreeg dit seizoen een plek in Europa-Park.

Deze nieuwe beleving in Duitslands grootste attractiepark zorgt voor nog meer vakantiegevoel.

Fotocredit; Europa-Park

Liechtenstein is het 19e themagebied in Europa-Park en het 16e met een Europees land als thema. Voor de komst van Liechtenstein onderging een bestaand deel van het attractiepark een transformatie. Het kleine landje – dat in werkelijkheid tussen Zwitserland en Oostenrijk ligt – kreeg een plek tussen de themagebieden Zwitserland en Engeland.

Liechtensteinse Ballonvaart

Het middelpunt van het nieuwe themagebied is de ballonvaart die het afgelopen jaar volledig is vernieuwd. Deze klassieke attractie, die de naam Liechtensteinse Ballonvaart kreeg, belooft nog meer plezier voor het hele gezin. In mandjes onder 10 kleurrijke ballonnen genieten bezoekers tijdens de vaart van een aangenaam briesje. Deze attractie is vooral populair bij kleinere kinderen, die samen met hun ouders of grootouders een vluchtje maken. De luchtballonnen kregen namen die horen bij het land, zoals Vaduz (de hoofdstad) en Triesenberg (de grootste gemeente).

Liechtensteiner Weg

Ook nieuw is de miniatuurversie van de Liechtensteiner Weg, de beroemde wandelroute die door alle 11 gemeenten van het land voert. Onderweg ontdekken bezoekers leuke en interessante feiten over het toerisme, de economie en de cultuur van Liechtenstein. De wandeling voert bezoekers ook over de Liechtensteiner Platz, een plein met een groot ingemetseld wapen van het vorstendom.

Fotocredit; Europa-Park
Aantrekkelijke bestemming

Roland Mack, eigenaar van Europa-Park: “Liechtenstein past heel goed bij Europa-Park. Het is een aantrekkelijke bestemming voor toeristen en kwaliteit staat er hoog in het vaandel. Onze ontwerpers hebben het Liechtenstein-thema met veel aandacht voor detail doorgevoerd.” Mack heette alle bezoekers op de openingsdag welkom in het nieuwe themagebied met de woorden die ze in het slechts 160 vierkante kilometer grote Alpenlandje gebruiken: “Hoi zemma in Liechtenstein”.

Grote diversiteit

Een bezoek aan Liechtenstein is goed te combineren met een bezoek aan Europa-Park (rijafstand: ca. 3 uur). Liechtenstein ligt in de Alpen, in het hart van Europa. Het is het 4e kleinste land van Europa en het 6e kleinste land ter wereld. Het staat bekend om zijn grote diversiteit: indrukwekkende bergen, een levendige cultuur, 400 kilometer aan wandelpaden, musea van wereldklasse, charmante dorpjes en culinaire hoogstandjes.