Lente in de Efteling.

Het is Lente in de Efteling en het park straalt dan net even iets meer dan voorheen. Vanaf de Pardoes promenade kun je niet naaste de flora kijken die het park veel kleur geeft. Voornamelijk verschillende tulpen die het park rijk is.

Er was wel weer heel wat nieuws te beleven.
Zoals de pas gerenoveerde Droomvlucht. Met enkele getinte elfjes en een nieuw belichtingsplan voor alle scènes met duurzame Led verlichting. Zo kan je zonsopgang ervaren in het kastelenrijk, een leuk toevoeging naar ons idee. Ook heeft men de rails verstevigd, maar daar merk je weinig van als bezoeker. De droomvlucht is weer in de ultieme staat om weer vele seizoentjes mee te gaan.

We gaan verder naar de nieuwste attractie van de Efteling, al is het wel een tijdelijke toevoeging. Nog tot eind van de zomer is de Originele fietsenmolen teruggekeerd in de Efteling. De Nostalgische Velodroom uit 1920 is gerenoveerd en tijdelijk terug in het park. Met eigen energie breng je deze fietsenmolen in beweging. Eerst is het best zwaar trappen maar eens deze draait kan deze best snel gaan zolang je trapt. Een leuke en best bijzondere ervaring. Het valt op dat er dit jaar extra aandacht voor het Anton Pieck plein is. Het pleintje bij de waterpomp van drinkebroer is opgeknapt.

En sinds lang is een effectje terug gekeerd: als je pompt drinkt hij mee. Zeer mooi effectje.

In het huisje tegenover het Efteling museum is er ook weer een poppenkast voorstelling te zien. Zoals het vroeger ook ooit was. Leuk dat de Efteling terug naar zijn oorsprong gaat. En er is zelfs een prominente rol weggelegd voor Ballonnen vrouwtje en Aagje het aapje van August de poppenspeler. Een nostalgische maar zeer aanstekelijke voorstelling. Het heeft een beperkte capaciteit van ongeveer 30 gasten, maar draait wel verschillende keren per dag. Tijdig daar aanwezig zijn is aangeraden. Tijdens het wachten kan je luisteren op het plein naar de nieuwe muziek van de Vermolen molen. Het park heeft in samenwerking met René Merkelbach een nieuw muziekstuk gemaakt waarvan een authentiek orgelboek is gemaakt en dat hier te horen is.
En er zijn nog vernieuwingen op het Anton Pieck plein te vinden. De kleine zweef is recent terug in het park en ook deze straalt weer als nooit tevoren. Ze hebben Aagje toegevoegd aan de middenbouw van deze molen. In het archief heeft men oude schetsen van aapjes gevonden. Ze hebben 4 aapjes toegevoegd met elk een muziekinstrument. Het idee van Anton Pieck is hier verder gerealiseerd.

Wowi! Het ziet er top uit. De laatste vernieuwing die we hier ontdekten, was een nieuwe tijdelijke tentoonstelling over de diversiteit van de werken van de heer A. Pieck. Best bijzonder om dit te zien. We kunnen enkel maar toejuichten dat het gehele Anton Pieck plein meer dan ooit in de schijnwerpers wordt gezet.

We trekken na Carnaval festival en Vogelrok verder het park in en daar stoten we op de volgende vernieuwing: de Vliegende Hollander was weer open. De scène “Aanvaring met de vliegende Hollander” is vernieuwd, Men heeft de projectie en het watergordijn en de projectie vervangen door boegbeelden die oorspronkelijk voor deze attractie bedoeld zijn. Weliswaar op een nieuwe locatie. Ik vond het zeer positief nieuws maar in werkelijkheid vind ik het toch wel een
teleurstelling. Van een zeer dynamische is het nu toch een erg statische scène geworden. Oplichtende boegbeelden en wat plofknallen… Dit was eigenlijk de enige plek waar je een beetje nat kon worden. Maar het regent hier niet meer.
Wat ik wel toejuich, is de vele rook en de rode gloed ervan. Het lijkt net alsof het schip brandt.

De rest van de attractie is ongewijzigd.
Het blijft nog steeds één van de meest sfeervolle attracties.
Vervolgens doen we nog alle grote attracties van het park waarvan ik nog enkele foto’s heb. ’t Was een top dag. Alles zag er mooi uit klaar en voor de zomer. Tot dan.

Bedankt Stijn voor dit prachtige verslag.