Legoland® California Resort onthult de wereld

Tour door heel San Diego in slechts enkele minuten! Vandaag heeft LEGOLAND® California Resort ’s werelds eerste LEGO® City-versie van San Diego onthuld.

Gelegen op slechts 30 minuten van het centrum van San Diego in het nabijgelegen Carlsbad, biedt het nieuwe MINILAND San Diego de lokale bevolking en gezinnen buiten de stad de kans om de hele stad over land en per steen te verkennen!

“San Diego is een prachtige bestemming vol verbluffende architectuur, landschappen en geschiedenis en nergens ter wereld kun je America’s Finest City zo ervaren – volledig uit LEGO-stenen en op een schaal van 1:20”, aldus de president van LEGOLAND Resort Kurt Stocks in Californië. “Vorig jaar vroegen we onze gasten welke bezienswaardigheden ze graag zouden zien in onze nieuwe LEGO-stad, en we zijn verheugd om hun visies tot leven te zien komen. Veel van onze Master Model Builders komen uit San Diego en het was geweldig om de passie in deze nieuwe attractie te zien, en ik kan niet wachten om het te delen met de families die ons van over de hele wereld bezoeken.”

Fotocredit; Sandy Huffaker/Legoland

Het nieuwe gedeelte in het hart van het park in MINILAND U.S.A. voegt zich bij andere iconische steden, waaronder New York, Washington D.C., Las Vegas en San Francisco. Een team van 70 Master Model Builders gebruikte meer dan 5 miljoen LEGO-stenen om een realistisch 9 meter lang strand, straten omzoomd met 120 palmbomen en 55 bezienswaardigheden van San Diego te bouwen, waaronder:

  • The Rady Shell: Gemodelleerd naar de openluchtmuzieklocatie in San Diego, werd The Rady Shell gemaakt van 65.490 LEGO-stenen met 380 LEGO-stoelen gebouwd voor toeschouwers.
  • Petco Park: het levensechte Petco Park-model bestaat uit meer dan 150.000 stenen en bevat 1000 kleurrijke Minilanders die de Padres toejuichen, en een geanimeerde Jumbotron.
  • Coronado-brug: de iconische Coronado-brug is omgebouwd tot een creatie van 101.943 stenen. Elk van de pijlers heeft zijn eigen set lichten, waardoor de brug de perfecte gloed krijgt.
  • Emerald Plaza: het architectonisch onderscheidende Emerald Plaza is gemaakt van 204.060 LEGO-stenen en elke zeshoekige bovenkant is verlicht met LED-lampjes.
  • San Diego Convention Center: Meestermodelbouwers lieten zich inspireren door Comic Con en installeerden honderden gekostumeerde personages op basis van minifiguren voor verzamelaars.
  • De San Diego County Fair: De Fair biedt drie geanimeerde attracties (reuzenrad, Hammer Swing en Gravitron), kermiskraampjes, een boerderijdierenwedstrijd, een chili cookoff en een gigantische groentewedstrijd.
  • Downtown en Gaslamp Quarter: de straten zullen worden omzoomd met de beroemde lampen, parkeermeters en zelfs brandkranen, maar het zijn de mensen die hier zullen opvallen, zoals Minilanders in pakken die naar hun werk gaan, muzikanten die in de stad spelen of een Mariachi-band in Old Town.

Naast het debuut van MINILAND San Diego kunnen gezinnen het hele seizoen genieten van bouwplezier in LEGOLAND California Resort, inclusief nieuwe evenementen en de terugkeer van geliefde ervaringen zoals Red, White en BOOM! (zomer), Brick-or-Treat (oktober) en een opnieuw bedacht vakantie-evenement, Holidays 2.0.