LEGO® Ferrari Build en Race officieel geopend

LEGOLAND® Florida Resort is het voorjaarsvakantie-reisseizoen ingegaan met de officiële feestelijke opening van zijn nieuwste attractie, LEGO® Ferrari Build and Race. Deze interactieve attractie zet de gasten aan het stuur om raceauto’s volledig uit LEGO®-stenen te bouwen en ze vervolgens te testen met behulp van de allernieuwste digitale technologie en levensechte racescenario’s.

“We zijn blij deze unieke attractie voor onze gasten te kunnen openen”, aldus Rex Jackson, algemeen directeur van LEGOLAND Parks, Noord-Amerika. “LEGO Ferrari Build and Race is anders dan alle andere attracties die we hier in LEGOLAND Florida Resort hebben. Het viert de wereldwijde populariteit van Ferrari en F1-racen en daagt iedereen uit om de auto van hun dromen met LEGO Ferrari-thema te bedenken, te bouwen en ermee te racen.”

Het middelpunt van de attractie is het enige levensgrote LEGO Ferrari 296 GTS-model ter wereld. Het geheel werd steen voor steen gebouwd met meer dan 424.000 LEGO-elementen en het duurde 1850 uur om het te voltooien. Een volledige LEGOLAND ‘pitcrew’, waaronder een ontwerper, zes Master Model Builders en drie animators, zorgde ervoor dat elk detail overeenkwam met dat van een echte Ferrari 296 GTS. Het model is 15 voet lang, 7 1/2 voet breed en 1,20 meter hoog en weegt bijna twee ton. Het LEGO Ferrari 296 GTS-model, compleet met werkende koplampen, een open bestuurdersdeur en een brullende motor, fungeert als het uitnodigende pronkstuk van de ‘garage’ van de attractie en nodigt gasten uit om achter het stuur te kruipen en zich voor te stellen hoe het zou zijn om racen in een F1-raceteam.

“We zijn blij om onze samenwerking met Merlin Entertainments, een belangrijke strategische partner voor Ferrari, te versterken en ons aanbod uit te breiden om Ferrari-fans van alle leeftijden te betrekken”, aldus een woordvoerder van Ferrari. “Na het succes van de LEGO Ferrari Build and Race-attracties in LEGOLAND® California Resort, LEGOLAND® Billund in Denemarken en LEGOLAND® Windsor in Groot-Brittannië, zijn we verheugd deze attractie te openen in LEGOLAND Florida Resort.”

Nadat ze het model hebben bewonderd, kunnen jonge racers (en hun ouders) hun creativiteit benutten in de drie bouw- en testgebieden van de ervaring. Ze kunnen een LEGO Ferrari-auto bouwen en deze vervolgens testen op een race-, spring- en motortestbaan. Elke baan heeft verschillende obstakels, uitdagingen en een kans om de snelste tijd neer te zetten.

Zodra gasten hun voertuigen hebben afgesteld, gebruiken ze digitale technologie om hun auto’s te scannen en virtueel over het circuit te racen. Voor een volledig aanpasbare ervaring kunnen gasten ook de motorinhoud, de bandenspecificaties, het vermogen en de aerodynamica van hun LEGO auto digitaal aanpassen en zelfs een gepersonaliseerd kenteken en kleurrijke stickers toevoegen.

Gasten hebben drie ronden de tijd om hun snelste tijd neer te zetten en gebruiken touchpads om hun auto extra acceleratie te geven en de mogelijkheid om van rijstrook te wisselen. Alle gasten worden aangemoedigd om mee te doen aan het plezier en elke race aan te moedigen terwijl ze klassementen bekijken die in realtime worden bijgewerkt.

De jongste bestuurders van LEGOLAND Florida Resort kunnen ook genieten van klein plezier door hun eigen ontwerpen te maken in de LEGO DUPLO®-bouwzone, compleet met grotere stenen die speciaal voor kleinere handen zijn gemaakt.

“Deze attractie bevordert onze voortdurende samenwerking en relatie met Ferrari”, vervolgde Jackson. “LEGO Ferrari Build and Race is snel een favoriet bij gasten geworden bij LEGOLAND California Resort en nu kunnen onze gasten aan de oostkust keer op keer LEGO-auto’s ontwerpen en ermee racen.”

Het grootse openingsfeest gaat het hele weekend door in LEGOLAND Florida Resort. Het park deelt geblokte herdenkingsvlaggen uit aan de eerste 5.000 gasten die de ervaring bezoeken. Daarnaast is er vanaf vandaag een exclusieve nieuwe ticketaanbieding die geldig is tot en met 14 juni. Gedurende deze periode kost een kinderticket (2-12 jaar) voor LEGOLAND® Florida Resort slechts $ 29, wanneer het wordt gekocht met ten minste één volwassene tegen de volle prijs. ticket in dezelfde transactie.

Fotocredit: Legoland California