LEGO Discovery Centre Belgium

De opening in de zomer van 2022 en gezinnen in Brussel en in heel België zullen de eersten ter wereld zijn die het LEGO Discovery Centre van de volgende generatie zullen ervaren. Met een gloednieuw uiterlijk en ontwerp zullen de attracties, die nu LEGO Discovery Centers (voorheen LEGOLAND Discovery Centres) worden genoemd, een reeds populair aanbod van zeer interactieve indoor LEGO-speelervaringen voortzetten.

Het LEGO Discovery Center is de nieuwe thuisbasis van LEGO-spel dat het volgende zal omvatten:

Een nieuwe, ultramoderne digitale LEGO Space-ervaring waarbij kinderen en gezinnen hun eigen ruimteraket van LEGO-stenen kunnen bouwen – en vervolgens hun bouwwerk digitaal kunnen scannen, lanceren en ermee in de ruimte kunnen vliegen om buitenaardse wezens te ontwijken en te landen op andere planeten in het LEGO Space zonnestelsel.
Een treinrit met een verschil als je plaatsneemt op de Imagination Express. Het is een ongeëvenaarde treinrit waarbij gezinnen een interactief avontuur aangaan en magische apparaten gebruiken om punten te verzamelen. Je reis neemt je mee door een extra grote LEGO-wereld naar een gigantisch bubbelbad, door het pluggat, diep in de LEGO-oceaan en uiteindelijk de ruimte in!
Een nieuw voorschools aanbod met een nieuwe speciale binnenspeeltuin voor kinderen onder de 5 jaar, gevuld met een carrousel met dinosaurusthema en glijbanen.

De nieuwe meeslepende ervaring is ontworpen om meer familie-leer-door-spel-activiteiten mogelijk te maken en zal ook een nieuw team van Playmakers en Master Model Builders bevatten die gasten zullen blijven inspireren door middel van leuke, interactieve LEGO Creative Workshops.

Brussel is een van Europa’s meest opwindende en dichtstbevolkte steden met een groot aantal jonge en groeiende gezinnen en biedt de perfecte omgeving voor het nieuwe LEGO Discovery Center om consumenten de kans te geven voort te bouwen op hun passie voor LEGO spelen en bouwen.

“We zijn verheugd dat onze samenwerking met de LEGO Group onze gasten zulke fantastische kansen blijft bieden. Door samen te werken aan het ontwerpen en bouwen van deze volgende generatie van de LEGO Discovery Centres kunnen we nog meer gezinnen bedienen die op zoek zijn naar de ultieme LEGO ochtend of middag indoor activiteit waar het hele gezin samen van kan genieten. We zijn verheugd dat we nauw hebben samengewerkt met het strategische team van de LEGO Groep om echt te begrijpen hoe we het aanbod van de attractie voor onze toekomstige gasten kunnen blijven bouwen en versterken.”

JUSTIN PLATT CHIEF STRATEGIE OFFICER, MERLIN ENTERTAINMENTS

“We zijn verheugd om samen te werken met Merlin Entertainments aan de ontwikkeling van het nieuwe LEGO Discovery Center in Brussel dat het hele gezin zal onderdompelen in de wereld van LEGO spelen. Door deze zeer interactieve indoor LEGO-ervaring te creëren, bieden we gezinnen een plek om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te hebben. Door nauw samen te werken met Merlin Entertainments en hun expertise in de locatiegebaseerde entertainmentsector hopen we nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeeldingskracht aan te wakkeren voor de bouwers van morgen.”

JULIA GOLDIN CHIEF PRODUCT- EN MARKETING OFFICIER, DE LEGO GROUP

Er zijn momenteel 27 LEGOLAND Discovery Centres en de nieuwe attractie in Brussel wordt de eerste van de volgende generatie LEGO Discovery Centres. De LEGO Discovery Center-attractie bouwt voort op de bredere samenwerking die Merlin heeft met het wereldberoemde merk LEGO, dat nu wereldwijd 9 LEGOLAND Resorts omvat, waaronder LEGO-pretparken en hotels, verspreid over vier continenten.