Lancering seizoen 2023

Pairi Daiza, The Enchanted Kingdom of Animals, nodigt u uit om «The Gallery of the Worlds» en de nieuwe ingang van het Park te ontdekken; een knipoog naar de schoonheden van de Wereld.

De met glas overdekte galerij en de elementen van deze hal zijn doorheen haar 250 meter geïnspireerd op het einde van de 19e eeuw. Een transparant, verheven en elegant bouwwerk dat doet denken aan het Crystal Palace, de oninginnegalerij in Brussel of de Vittorio Emanuele II Galerij in Milaan. Veel lokale ambachtslieden hebben hun vaardigheden ingezet.

Deze nieuwe ingang is hét visitekaartje voor de ambitie van het Park en zijn Foundation en getuigt ook van de verdieping van het streefdoel van Pairi Daiza: het aanmoedigen van een meer beschermende houding van de mens ten opzichte van alle levende wezens door middel van medeleven, liefde en verwondering.

Eric Domb,
“Al bijna dertig jaar bouw ik met mijn medereizigers aan het verloren paradijs waarvan wij de hoop en de nostalgie in ons hart bewaren. Een tuin die ik zie als de essentie van de mooiste plekken ter wereld waar alle dieren, inclusief mensen, in harmonie samenleven.
Dit juwelenkistje, bestaande uit acht werelden die er binnenkort twaalf zullen zijn, is een soort lichaam waarvan het essentiële onderdeel tot nu toe stil bleef: de ziel. De ziel van Pairi Daiza is het uitdragen van de universele droom van de mens sinds het begin der tijden: alle mensen, bijna allemaal, delen de droom van harmonie tussen alle levende wezens.
In 2023 en de komende jaren zal Pairi Daiza dus zijn belangrijkste project uitvoeren en zijn ziel laten spreken: de zin in actie bij haar meer dan 2 miljoen jaarlijkse bezoekers aanwakkeren! De liefde van de bezoekers voor de dieren die hier bij ons leven moet een actieve gemeenschap voeden en opbouwen die het lijden van de dieren in de wereld zal verlichten en de natuur zal helpen zichzelf te verdedigen.
Momenteel zijn de budgetten voor het behoud van soorten en biodiversiteit in de wereld bespottelijk laag. Als we de middelen van verenigingen als het WWF, de grote Amerikaanse verenigingen en de dierentuinen bij elkaar optellen, komen we op een kleine 2 miljard euro per jaar wereldwijd. Dit is niet genoeg om de echte helden te helpen, de mensen die dagelijks vechten om dieren te redden en het milieu te beschermen.
Pairi Daiza en haar Foundation willen, samen met alle mensen die dezelfde droom van harmonie delen, dit bedrag verhogen. Pairi Daiza moet een centrale plaats worden van waaruit de wil om wilde dieren te beschermen en in vrede te laten leven wordt verspreid.
Laten we verder gaan dan Alexandre Dumas en zijn ”Eén voor allen, allen voor één”, laten we streven naar ”Allen voor allen” en ons laten inspireren door The Enchanted Kingdom of Animals”.

Tijd voor een rondleiding!