Laatste baandeel van nieuwe achtbaan

De nieuwe achtbaan in Europa-Park wordt een van de modernste en spectaculairste attracties in Europa. 15 weken na de installatie van het eerste baandeel werd de track vorige week ceremonieel gesloten. Het laatste stuk baan, onderdeel van de zogeheten “inverted top hat”, moest daarvoor op een hoogte van 32,5 meter boven het stationsgebouw worden geïnstalleerd en markeert tevens het hoogste punt van de 1.385 meter lange baan.

Fotocredit; Europa-Park

Als een gigantische legpuzzel hebben 15 specialisten van Ride Construction Service Worldwide GmbH de afgelopen weken 142 trackdelen en bijna 500 ton steunen in elkaar gezet. “De sluiting van de baan markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van onze onderneming. De nieuwe achtbaan met een Kroatisch thema en een spannende storytelling is voor ons een emotioneel moment en zal zeker een van de beste attracties in Europa worden,” aldus Michael Mack, managing partner van Europa-Park.

Fotocredit; Europa-Park

De komende maanden wordt gewerkt aan de thematisering en de installatie van de techniek. De nieuwe achtbaan heeft bijna 300 statoren die de treinen vier keer katapulteren tot 90 km/u, waarvan één keer achteruit. De attractie wordt gebouwd door MACK Rides, een van de marktleiders in de ontwikkeling en productie van attracties. De opening staat gepland voor 2024.

Een eerste voorproefje van de thematisering en de spannende storytelling krijgen bezoekers bij het nieuwe 360-graden filmavontuur “Nikola Tesla’s Beautiful Croatia” in de Traumzeit Dome. De revolutionaire uitvinding van de Kroatische wetenschapper Nikola Tesla maakt een volledig nieuwe manier van voortbewegen mogelijk waarmee bezoekers de mooiste plekken van Kroatië kunnen verkennen op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Vanaf de herfst wacht de gasten een nieuw spannend filmisch avontuur in “Magic Cinema 4D”: hier beleven de kijkers met al hun zintuigen hoe de Kroatische visionair met hulp van de legendarische Adventure Club of Europe een spectaculaire uitvinding ontwikkelt die het elektrische tijdperk inluidt.